LUTER MÁRK
2023.09.21 12:54 Frissítve: 2023.09.21 14:38

Hungarian Darts Trophy: nézőcsúcs és sztárparádé lesz az MVM Dome-ban

Péntektől vasárnapig rendezik a III. Hungarian Darts Trophyt: a népligeti MVM Dome-ban sorra kerülő eseményt rekordlétszámú nézősereg követheti majd figyelemmel a 2021-ben átadott monumentális létesítményben.

Fotó: Koncz Márton

 

Takács Péter, az eseményt szervező cég ügyvezető igazgatója a csütörtök délelőtt tartott sajtótájékoztatón elárulta, hogy szerda estig összesen 17 655 jegyet adtak el a háromnapos viadalra, ez pedig nemcsak a sportág magyarországi, hanem a világ legnagyobb szövetsége, a PDC (Professional Darts Corporation) égisze alatt zajló European Tour-sorozat történetében is rekordnak számít.

A korábbi rekordot a Hungarian Darts Trophy első alkalommal megrendezett 2021-es „kiadása” tartotta. Hozzátette, a fantasztikus helyszínnek köszönhetően még bőven lehet jegyet vásárolni, a küzdőtérre és a lelátóra is, utóbbit a nyugalom és a kényelem miatt leginkább a kisgyermekkel érkező családoknak ajánlotta.

A szakmai igazgatóként és a Sport TV szakkommentátoraként dolgozó Ziegenhám Medárd elárulta, a European Tour legutóbbi, szeptember eleji jénai állomásán több sztárjátékos is lemondta szereplését, Budapesten azonban szinte mindenki ott lesz, aki számít.

A PDC Pro Tour-ranglista első 16 helyezettje kivétel nélkül vállalta a magyarországi fellépést. A nagyszabású versenyen összesen nyolc világbajnok játékos áll tábla elé, többek között az angolok vb-címvédője Michael Smith is tiszteletét teszi a magyar fővárosban. Michael van Gerwen (2014, 2017, 2019), Peter Wright (2020, 2022), Rob Cross (2018), Gerwyn Price (2021), a PDC-ben volt a világ legjobbja, míg Stephen Bunting (2014), Scott Waites (2013, 2016) és Scott Mitchell (2015) a BDO-nál volt korábban világbajnok. A legnagyobb hiányzó az ötszörös világbajnok holland Raymond van Barneveld, illetve a kétszeres vb-győztes skót Gary Anderson.

A magyar színeket négyen képviselik Kovács Patrik, Major Nándor, Jagicza Gábor és Vida Mihály személyében. Magyar játékos ilyen rangos PDC-eseményen még nem élte meg a szombatot, így bármelyikük győzelme óriási fegyvertény lenne. A 16 kiemelt játékos a pénteki összecsapások győzteseivel mérkőzik meg a szombati programban, ahol remélhetőleg magyar játékos(ok)ért is szurkolhatunk. A sorsolásra csütörtök délután kerül sor.

2023.12.08 13:36:25

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A szertornában a gerendát kedvelte, úszóként a váltót – ma is inspirálja a sport közösségteremtő ereje.

2023.12.06 17:14:08

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A játszótér köré húzott futópályán szuszogva-lihegve araszoló kocasportoló is legfeljebb csak érti, mintsem a tulajdon bőrén érzi, mennyi lemondásból és nevetséges kompromisszumból áll össze egy olimpiai részvétel kiharcolása – főleg a saját mindennapi kínszenvedéseivel összehasonlítva. És akkor még csak egyetlen olimpiai szereplésről beszéltünk, nem a nyolcadikról. Merthogy a tőrvívó Mohamed Aida történetesen erre készül, a nyolcadik ötkarikás részvételre.

2023.12.04 22:28:06

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A legmagasabb szinten összezárt és összefogott a sportág.