Gyász: elhunyt a két olimpiát megjárt tornász, Aranyos István

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.09.29. 11:40
null
Aranyos István (1942–2022) (Fotó: MTI)
2022. szeptember 22-én, 80 éves korában elhunyt Aranyos István, a Budapesti Honvéd SE egykori tornásza, aki részt vett az 1964-es tokiói, illetve az 1968-as mexikóvárosi olimpián is – tudatta a Magyar Tornaszövetség.

Aranyos István 1942. április 25-én született Budapesten. Legnagyobb sikereiként a Honvéd versenyzőjeként ott volt az 1964-es és az 1968-as ötkarikás játékokon is, legjobb eredményét pedig a japán fővárosban érte el, hiszen összetettben 9. helyen zárt a csapatversenyben.

A sportemberről dr. Karácsony István, a Nemzetközi Tornaszövetség tiszteletbeli tagja emlékezett meg, melyet a mob.hu idézett.

„Egy akkora küzdő, mint Aranyos Pisti barátunk, nem születik mindennap. Sok évet töltött tornatermekben, a tatai edzőtáborban és versenyeken. Mindent a sportolói sikerének szolgálatába állított. Tudatosan és fanatikusan készült sportpályafutására. Megelégedetten büszke volt arra, hogy álmait fokozatosan teljesíteni tudta. A tokiói és a mexikói olimpián nagyszerűen versenyzett, és joggal hívta fel magára a szakemberek figyelmét. Ennek az acélkemény sportembernek a szíve – ami sok-sok sikernek a „motorja, támogatója” volt, korán elfáradt. Épp, hogy 60 éves elmúlt, amikor az orvosok kimondták a verdiktet: szívtranszplantáció! Aranyos Pisti a két sikeres olimpiai szereplés után a legnagyobb megmérettetésére készült. Az orvosoknak hála, a műtét sikerült. Majd' húsz éven keresztül ismét voltak tervei, értelmes napjai. Aranyos István halálával sokat vesztett a tornásztársadalom, de sokat nyertek az égiek” – írta nekrológjában a szakember.

Aranyos István 80 esztendős korában, 2022. szeptember 22-én hunyt el. Temetése 2022. október 6-án, csütörtökön 12:45 perckor kezdődik az újpalotai temetőben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik