EJ: két halálos áldozatot követelt a második súlyos baleset

M. G.M. G.
Vágólapra másolva!
2015.06.24. 12:15
Halálos baleset történt még a keddi napon az 1. Európai Játékok főútjának tekinthető Heydar Aliyev sugárúton. Az áldozat egy helyi sofőr, valamint a megnyitó- és záróünnepségért felelős FiveCurrents társaság brit alkalmazottja – jelentette be az EJ hivatalos sajtószolgálata.

A balesetben három másik munkatárs sérült meg és került kórházba. Konzuli segítséggel mindannyiukat hazaszállítják további kezelésre.

A baleset helyszíne a sportolói, dolgozói és médiafalu melletti főút volt. Ez a második nagyon súlyos közlekedési baleset az 1. Európai Játékok alatt, az elsőben, június 11-én három osztrák szinkronúszó sérült meg, miután a sportolói faluban elütötte őket egy lassítás nélkül érkező shuttle busz. A 15 éves Vanessa Sahinovicot többször is meg kellett műteni, súlyos gerincsérülésekkel és törésekkel kezelik.

A szinkronúszók balesete óta a szervezők nagyon ügyelnek a buszközlekedésre: a hivatalos shuttle-k szinte mindegyikét rendőrautó vezeti fel (betartatva a sebességkorlátozásokat), a sportolói falu gyalogjáróit beton elemekkel választották el az úttesttől, a helyszíneken hasonló megoldást alkalmaznak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik