Darts-vb: szájkarate és lökdösődés – megismétlődik a 2018-as balhé?

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2021.01.03. 15:09
null
Price az első világbajnoki címéért küzd (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, a 2021-es londoni PDC-dartsvilágbajnokság döntőjében a harmadik kiemelt Gerwyn Price mérkőzik meg a kétszeres világbajnok Gary Andersonnal. Kettejük párharca pikánsnak ígérkezik, ugyanis a 2018-as Grand Slam of Darts döntőjében – amely Price győzelmét hozta – a két játékos összebalhézott egymással.

A harmadik kiemelt Gerwyn Price útja meglehetősen rögös volt, ám a sorsdöntő pillanatokban higgadt maradt. Gary Anderson ezzel szemben – a Mensur Suljovic elleni mérkőzést leszámítva – könnyedén vette az akadályokat a döntőbe vezető úton.

Gerwyn Price (walesi, 3.) útja
1. forduló
Gerwyn Price (walesi, 3.)Jamie Lewis (walesi)3–2
2. forduló
Gerwyn Price (walesi, 3.)
Brendan Dolan (északír, 30.)4–3
3. forduló
Gerwyn Price (walesi, 3.)
Mervyn King (angol 19.)4–1
NegyeddöntőGerwyn Price (walesi, 3.)
Daryl Gurney (északír, 11.) 5–4
ElődöntőGerwyn Price (walesi, 3.)
Stephen Bunting (angol, 26.)6–4
Gary Anderson (skót, 13.) útja
1. forduló
Gary Anderson (skót, 13.)
Madars Razma (lett)
3–1
2. forduló
Gary Anderson (skót, 13.)
Mensur Suljovic (osztrák, 20.)4–3
3. forduló
Gary Anderson (skót, 13.)
Devon Petersen (dél-afrikai, 29.)4–0
NegyeddöntőGary Anderson (skót, 13.)
Dirk van Duijvenbode (holland)
5–1
ElődöntőGary Anderson (skót, 13.)
Dave Chisnall (angol, 8)
6–3

Anderson már kétszeres világbajnoknak mondhatja magát – 2015-ben és 2016-ben nyert –, míg walesi ellenfele először jutott be a fináléba.

Price az elmúlt években megmutatta, hogy képes a nehéz helyzetekben a legjobbjával kirukkolni – ezt az előző fordulókban is szemléltette. Az idei esztendő legjobb formában lévő játékosa azonban nem a higgadtságáról híresült el – a 2018-as Grand Slam of Darts döntőjében éppen Gary Andersont hozta ki többször is a sodrából, aki akkor hangjával és kezével jelezte, átlépett egy határt az ellenfele.

SZÁJKARATE, MUTOGATÁS, LÖKÉS – VOLT ITT MINDEN

„Tudom, hogy Gary nem szereti a stílusomat, de nekem ilyen a játékom – nyilatkozta a finálét követően Price. – Amikor először kinyilvánította a nemtetszését, már tudtam, hogy »bemásztam a bőre alá«. Nem tudta kezelni, ahogy játszom. Mindig csak morgolódott, amikor ünnepeltem.”

Price kettejük afférja, valamint a negyeddöntőbeli viselkedése miatt pénzbüntetést kapott, míg Anderson hivatalos figyelmeztetésben részesült.

A belga Kim Huybrechts a szóban forgó 2018-as döntő után szintén kifejtette a véleményét.


A mostani finalisták egymás elleni mérlege is azt mutatja, végletekig szoros mérkőzésre számíthatunk. 15-ször találkoztak eddig, melyek közül nyolcat nyert meg a skótok kiválósága, ám a legutóbbi két meccsükön Price bizonyult jobbnak.

Price egyébként a negyedik játékos lett, aki elérte az egymillió fontot a PDC világranglistáján. Tavaly novemberben Wright volt a harmadik, korábban a (még) jelenlegi világelső, Michael van Gerwen a második és természetesen a dartslegenda Phil Taylor volt az első, napra pontosan tíz évvel ezelőtt.



DARTS
PDC-VILÁGBAJNOKSÁG
DÖNTŐ
20.30:
Gary Anderson (skót, 13.)–Gerwyn Price (walesi, 3.) (Tv: Sport1) élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik