Darts-vb: Van Duijvenbode döntő legben ejtette ki Glen Durrantet

Vágólapra másolva!
2020.12.30. 21:41
null
A holland ismét nagyot fordított (Fotó: Twitter.com)
A londoni Alexandra Palace-ban zajló PDC-dartsvilágbajnokság 13. napjának esti szakasza máris nagy meglepetéssel indult: búcsúzott az idei Premier League győztese: Glen Durrant, akit a második világbajnokságán szerepelő holland Dirk van Duijvenbode ejtett ki.

A leginkább extravagáns bevonuló zenéjéről ismert holland már az első fordulóban is csak nagy nehézségek árán jutott tovább: Bradley Brooks ellen 0–2-ről fordítva győzött 3–2-re,és a korábbi világbajnok, Rob Cross kiejtése és Adam Hunt kisöprése után most az idei tornán előzetesen a titkos esélyesek közé sorolt Glen Durrant ellen a legjobb nyolc közé jutásért lépett táblához. Micsoda előrelépés ez ahhoz képest, hogy az idei vb előtt egyetlen alkalommal, 2016-ban játszott a világbajnokságon – akkor pedig azzal híresült el, hogy 180-ról sikerült besokalnia Raymond van Barneveld ellen 3–0-ra elvesztett első fordulóbeli meccsén.

A 12. kiemelt Durrant azonban remekül kezdett az első szett megnyerése után a sokat hibázó ellenfelét igen magas kiszállókkal riogatta, nullázott például 154-ről és viszonylag könnyen 2–0-s előnyre tett szert, míg a holland jobbára csak hitetlenkedett, hogy miket ront.

A holland aztán a harmadik szettet elhozta, a negyedik után megint Durrant kétszettes előnyét mutatta a tábla. A civilben egy padlizsánfarmon dolgozó van Duijvenbode azonban ekkor megtáltosodott, és kiszállózása nagy mértékben feljavult - lezárt leget 113-ről, vagy éppen 92-ről egy 20-as mellett két duplával, valamint megdobta a vb-n második alkalommal a 170-es kiszállót is,és szép fokozatosan eltüntette Durant előnyét, így jöhetett a döntő leg.Itt aztán már mindketten megint többet is hibáztak, de így döntő legig jutottak, itt pedig már Dirk van Duijvenbode bírta jobban idegekkel így zsinórban három szettet nyerve bejutott a legjobb nyolc közé, ahol a kétszeres világbajnok, 13 kiemelt Gary Anderson lesz az ellenfele.

 

Az esti program második mecccsének megadta az alaphangját a harmadik kiemelt Gerwyn Price, amikor Mervyn King ellen az első szettet egy demoralizáló 148-as kiszállóval nyerte, s a második játszmát is egy szolid 115-ös kiszállóval indította az első leg végén, ám King összekapta magát és egyenlíteni tudott. Nagyjából azonban ennyi sikerélmény termett neki Price ellen. A walesi ugyanis innentől kezdve mindössze négy leget engedett angol ellenfelének, s ezzel ő is bejutott a legjobb nyolcba, ahol Daryl Guerney lesz majd az ellenfele.

Az év utolsó meccse a 8. helyen kiemelt Dave Chisnall és a 9. helyen rangsorolt belga Dmitri Van de Bergh között úgy indult, hogy az angol simán bemasírozik a legjobb nyolc közé, legalábbis az eredmény alapján, mert Chisnall behúzta az első három szettet. A két dartos ugyanis valami egészen elképesztő színvonalon játszott, minden szettben 100 fölötti átlagokat hoztak – a negyedikben, amit a belga semmire váratlanul semmire nyert, a második legben 136 (!) fölötti átlagnál járt. Ekkor úgy tűnt, Van den Bergh feltámad, hiszen az ötödik szettet is behúzta, ám a hatodikra már elfogyott a szuflája, s végül Chisnall egy 102-es kiszállóval lezárta a meccset és biztosította a helyét a legjobb nyolc között, ahol a világelső Michael van Gerwen ellen lép majd a táblához.

DARTS
PDC-VILÁGBAJNOKSÁG, 13. NAP
4. FORDULÓ, NYOLCADDÖNTŐ
Dirk van Duijvenbode (holland, 96.75)
–Glen Durrant (angol, 12., 90.76) 4:3
Gerwyn Price (walesi, 3., 97.71)
–Mervyn King (angol, 19., 98.15) 4:1
Dave Chisnall (angol, 8., 101.76)
–Dimitri Van den Bergh (belga, 9., 102.17) 4:2

KORÁBBAN
Vincent van der Voort (holland, 27., 94.81)–Daryl Gurney (északír, 11., 93.65) 2:4
Stephen Bunting (angol, 26., 97.86)–Ryan Searle (angol, 98.15) 4:3
Devon Petersen (dél-afrikai, 29., 94.97)–Gary Anderson (skót, 13., 95.55) 0:4

A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA (Ágrajz szerint)
Michael van Gerwen (holland, 1.)–Dave Chisnall (angol, 8.)
Gary Anderson (skót, 13.)–Dirk van Duijvenbode (holland)

Krysztof Ratajski (lengyel, 15.)–Stephen Bunting (angol, 26.)
Gerwyn Price (walesi, 3.)–Daryl Gurney (északír, 11.)

A mérkőzések a negyeddöntőben az egyik fél ötödik megnyert játszmájáig tartanak.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik