K. T. I. 2020.10.13 19:02 Frissítve: 2020.10.13 19:16

Darts: még egy hónap a csapat-vb-ig, de már biztosan nem lesz címvédés

A címvédő skót kettős, Peter Wright és Gary Anderson nem vesz részt a novemberi darts csapat-világbajnokságon – számolt be a dartsnews.com.

A címvédő Peter Wright és Gary Anderson páros nem utazik el Ausztriába (Fotó: AFP)

 

A kettős döntése nem érte váratlanul a sportbelieket, Gary Anderson már korábban jelezte, a koronavírus-járvány miatt nem szeretné elhagyni az Egyesült Királyság területét, emiatt a World Series sorozat döntőit is kihagyta. Most az egyéni világbajnoki címet is védő Peter Wright erősítette meg a korábbi sajtóhíreket.

„Sajnálatos, de nem leszünk ott – idézi Wrightot a Weekly Dartscast. – Maximálisan megértem Garyt, amikor azt mondja, nem szeretne utazni, felszállni egy repülőre, és ilyesmiket csinálni. Nem arról van szó, hogy ne tudnánk, a szervezők mindent megtesznek a biztonságunkért. De sajnos mindenhol akadhat egy-két idióta, aki nem hajlandó betartani a szabályokat, és emiatt veszélybe kerül azok egészsége is, akik egyébként mindent megtesznek.”

A dartsosok közül Adrian Lewis és Stephen Bunting is pozitív koronavírus-teszteredmény miatt kényszerült kihagyni a World Grand Prix-finálét, a gyanú szerint pedig pont az út alatt kapták el a fertőzést.

„Szomorú, hogy így alakult, de ez mit sem von le abból, hogy tavaly nagy sikert értünk el. Büszke vagyok arra, hogy elértem az egyik nagy vágyam, és Garyvel az oldalamon megnyertük ezt a trófeát Skóciának. Ezúttal viszont nem leszünk ott” – erősítette meg még egyszer.

A csapat-vb-t november 6. és 8. között rendezik meg Ausztriában. Magyarországot Kovács Patrik és Végső János képviseli.

2021.06.22 22:32:49

Egyéb egyéni MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Kínában a nézettség akkor is garantált, ha csak a csoportmérkőzések első két körében akadtak olyan találkozók, amelyek helyi idő szerint éjfél előtt kezdődtek. Öt évvel ezelőtt az Eb-döntőt 56 millióan látták Kínában, többen, mint bármelyik európai országban.

2021.06.22 07:07:34

Egyéb egyéni L. PAP ISTVÁN

Pierre de Coubertin báró állította: „A béke vagy te, Sport!” Nos, azért nem mindig volt az.

2021.06.19 10:28:56

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

A ma 50 éves korábbi parlamenti képviselő a Vasas-szurkolók megpróbáltatásairól is beszél.

2021.06.17 15:00:19

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A két olimpiai bajnok az Open Water Tournament nyílt vízi úszóbajnokság edzését látogatta meg. (x)

2021.06.15 23:29:05

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Az egyenjogúság, az emancipáció témája a modern(ebb) társadalmakban örök feszültségforrás. A felesleges zsörtölődést megelőzve leszögezem, hogy nőpárti vagyok.