K. T. I.
2020.10.13 19:02 Frissítve: 2020.10.13 19:16

Darts: még egy hónap a csapat-vb-ig, de már biztosan nem lesz címvédés

A címvédő skót kettős, Peter Wright és Gary Anderson nem vesz részt a novemberi darts csapat-világbajnokságon – számolt be a dartsnews.com.

A címvédő Peter Wright és Gary Anderson páros nem utazik el Ausztriába (Fotó: AFP)

 

A kettős döntése nem érte váratlanul a sportbelieket, Gary Anderson már korábban jelezte, a koronavírus-járvány miatt nem szeretné elhagyni az Egyesült Királyság területét, emiatt a World Series sorozat döntőit is kihagyta. Most az egyéni világbajnoki címet is védő Peter Wright erősítette meg a korábbi sajtóhíreket.

„Sajnálatos, de nem leszünk ott – idézi Wrightot a Weekly Dartscast. – Maximálisan megértem Garyt, amikor azt mondja, nem szeretne utazni, felszállni egy repülőre, és ilyesmiket csinálni. Nem arról van szó, hogy ne tudnánk, a szervezők mindent megtesznek a biztonságunkért. De sajnos mindenhol akadhat egy-két idióta, aki nem hajlandó betartani a szabályokat, és emiatt veszélybe kerül azok egészsége is, akik egyébként mindent megtesznek.”

A dartsosok közül Adrian Lewis és Stephen Bunting is pozitív koronavírus-teszteredmény miatt kényszerült kihagyni a World Grand Prix-finálét, a gyanú szerint pedig pont az út alatt kapták el a fertőzést.

„Szomorú, hogy így alakult, de ez mit sem von le abból, hogy tavaly nagy sikert értünk el. Büszke vagyok arra, hogy elértem az egyik nagy vágyam, és Garyvel az oldalamon megnyertük ezt a trófeát Skóciának. Ezúttal viszont nem leszünk ott” – erősítette meg még egyszer.

A csapat-vb-t november 6. és 8. között rendezik meg Ausztriában. Magyarországot Kovács Patrik és Végső János képviseli.

2022.12.05 18:22:10

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A Karthago frontembere a Ferencvárosban úszott és vízilabdázott, aztán jött az éneklés…

2022.12.04 08:37:23

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

December 8-án kerül a mozikba az ötszörös olimpiai bajnok tornász életét feldolgozó alkotás.

2022.12.02 13:55:21

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Az adatokat idén először teljesen elektronikusan rögzítette a KSH. (x)

pr
2022.12.01 14:49:53

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A bokszszakember egykor profi gálákat szervezett, manapság az IBO megfigyelőjeként dolgozik.

2022.11.27 23:56:50

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Liu testvérek históriája is e témába vág, csak tükörből nézve éppen. Ami történt, történik velük, az nemcsak a pénzért való hajsza, hanem egy szemforgatós hatalmi játszma része is inkább, s bizony megint mi szenvedünk vereséget a küzdelemben.