Darts: még egy hónap a csapat-vb-ig, de már biztosan nem lesz címvédés

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.10.13. 19:02
null
A címvédő Peter Wright és Gary Anderson páros nem utazik el Ausztriába (Fotó: AFP)
A címvédő skót kettős, Peter Wright és Gary Anderson nem vesz részt a novemberi darts csapat-világbajnokságon – számolt be a dartsnews.com.

 

A kettős döntése nem érte váratlanul a sportbelieket, Gary Anderson már korábban jelezte, a koronavírus-járvány miatt nem szeretné elhagyni az Egyesült Királyság területét, emiatt a World Series sorozat döntőit is kihagyta. Most az egyéni világbajnoki címet is védő Peter Wright erősítette meg a korábbi sajtóhíreket.

„Sajnálatos, de nem leszünk ott – idézi Wrightot a Weekly Dartscast. – Maximálisan megértem Garyt, amikor azt mondja, nem szeretne utazni, felszállni egy repülőre, és ilyesmiket csinálni. Nem arról van szó, hogy ne tudnánk, a szervezők mindent megtesznek a biztonságunkért. De sajnos mindenhol akadhat egy-két idióta, aki nem hajlandó betartani a szabályokat, és emiatt veszélybe kerül azok egészsége is, akik egyébként mindent megtesznek.”

A dartsosok közül Adrian Lewis és Stephen Bunting is pozitív koronavírus-teszteredmény miatt kényszerült kihagyni a World Grand Prix-finálét, a gyanú szerint pedig pont az út alatt kapták el a fertőzést.

„Szomorú, hogy így alakult, de ez mit sem von le abból, hogy tavaly nagy sikert értünk el. Büszke vagyok arra, hogy elértem az egyik nagy vágyam, és Garyvel az oldalamon megnyertük ezt a trófeát Skóciának. Ezúttal viszont nem leszünk ott” – erősítette meg még egyszer.

A csapat-vb-t november 6. és 8. között rendezik meg Ausztriában. Magyarországot Kovács Patrik és Végső János képviseli.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik