Darts: két magyar nevezett a PDC selejtezőtornájára

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2021.01.19. 18:46
Lezárult a nevezés a PDC dartsszervezet februári kvalifikációs versenyeire, a Q Schoolra, amelyen két évre lehet Pro Tour kártyát szerezni. A kártya tulajdonosai jogot szereznek arra, hogy induljanak az összes Players Championship és European Tour-versenyen, azaz a szervezet pontszerző viadalainak többségén. A több mint 650 nevező között két magyar, Balló Sándor és Kovács Patrik neve szerepel.

Minden évben 128 dartsosnak lehet Pro Tour kártyája, a világranglista legjobb 64 helyezettje mellett a tavalyi Q School „növendékei”, továbbá fiatal játékosoknak kiírt sorozatok legjobbjai már rendelkeznek 2021-es kártyával.

Ők összesen 99-en vannak, azaz az idei Q Schoolon 29-en kaphatnak jogot a rendszeres versenyzésre. Két selejtezőt rendeznek, egyen Nagy-Britanniában, egyet pedig a németországi Niedernhausenben. Utóbbi helyszínen két magyar is szerencsét próbál, Kovács Patrik és Balló Sándor személyében.

Ezen a viadalon versenyez a korábbi világbajnok Raymond van Barneveld is, aki a visszavonulása után meggondolta magát, és most visszatérne a PDC körforgásába.

A selejtező első szakasza február 8-án kezdődik, a döntő szakaszt 14-től 17-ig tartják meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik