H. L. 2020.10.18 16:55 Frissítve: 2020.10.18 20:29

WTCR: Tassi 6., Michelisz 10. a harmadik hungaroringi versenyen

Esteban Guerrieri nyert a túraautó-világkupa (WTCR) magyarországi versenyhétvégéjének harmadik futamán a Hungaroringen. Mögötte Tiago Monteiro és Néstor Girolami zárt, míg a Zengő Motorsportot erősítő Mikel Azcona a 4., Boldizs Bence a 17., míg Kismarty-Lechner Gábor a 21. helyet szerezte meg. Tassi Attila hatodikként, Michelisz Norbert tizedikként látta meg a kockás zászlót.

Tassi a 6. helyen futott be a záró futamon a Hungaroringen (Fotó: Földi Imre)
IDE KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

 

 

 
Egy hétvégén a Hungaroringen a WTCR és az ETRC mezőnye!
Michelisz és Kiss Norbert is bizakodva várja a hétvégét
Guerrieri az élen, Michelisz a 10. helyen a hungaroringi nyitó edzésen
Guerrieri volt a leggyorsabb a 2. edzésen is, Tassi a 4. lett
Michelisz a Q1-ben búcsúzott, Tassi az 1. sorból rajtolhat
Guerrieri nyert, Tassi az 5., Michelisz a mezőny végén az 1. futamon
Michelisz szép felzárkózás után 6. a második mogyoródi versenyen

Esteban Guerrieri várhatta az élről a piros lámpák kialvását, míg mellőle a fordított rajtrácsos versenyen a kilencedik pozíciót megszerző Tassi Attila rugaszkodhatott el. A második sorban Thiago Monteiro és Néstor Girolami foglalhatott helyet, az első négy helyet tehát a Honda versenyzői sajátították ki. A Zengő Motorsportot erősítő Mikel Azcona az ötödik, a második futamon eddigi legjobb helyezését jegyző Boldizs Bence a tizedik, Kismarty-Lechner Gábor pedig a tizenkilencedik helyről várhatta a startot, míg az előző versenyen nagy felzárkózást bemutató Michelisz Norbert a 14. rajtpozícióba állhatott fel. 

Guerrieri jól kapta el a rajtot, míg mögötte Tassi csúszott le az ívről, aminek következtében a magyar pilóta egészen az ötödik helyig esett hátra. Az argentin mögé így Monteiro, Néstor Girolami és Jean-Karl Vernay sorolt be, míg Tassira Azcona tapadt rá. Hátrébb Boldizs a 17. pozícióba esett vissza, míg Michelisz a 12. helyre lépett előre, és tapadt Nathanaël Berthonra, akit az ötödik körben meg is előzött. 

Támadást indított előrébb Azcona is, a Zengő Motorsport pilótája Tassit hagyta le a következő körben, közben Michelisz csapattársával, Gabriele Tarquinivel Santiago Urrutiát vette célkeresztbe. Azonban míg az olasz az uruguayi mellett Yvan Mullert is gyorsan maga mögé utasította, Michelisz kis időre megakadt, miután kemény csatába kezdett Urrutiával.

A dél-amerikai és a magyar többször is pozíciót cserélt, végül előbbit egy defekt vette ki a versenyből, így Michelisz feljött a tizedik helyre és Muller autójára kezdett tapadni, ám előznie már nem sikerült. Nem úgy, mint Azconának, aki Vernay-t utasította maga mögé a negyedik pozícióért. 

Az élen viszont nem változott a sorrend: Guerrieri nyert Monteiro és Girolami előtt, míg a negyedik a Zengő Motorsport spanyolja, Azcona lett. Boldizs a 17., Kismarty-Lechner a 21. helyen zárt a másik két Cuprával, Tassi pedig hatodikként, Michelisz tizedikként szelte át a célvonalat.

A WTCR idei kiírása két hét múlva folytatódik Spanyolországban, ahol az utolsó előtti versenyhétvégét rendezik. 

TÚRAAUTÓ-VILÁGKUPA (WTCR)
HUNGARORING, 3. VERSENY

1. Esteban Guerrieri (argentin, Honda)
2. Tiago Monteiro (portugál, Honda)
3. Néstor Girolami (argentin, Honda)
4. Mikel Azcona (spanyol, Cupra)
...
6. Tassi Attila (magyar, Honda)
...
10. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai)
...
17. Boldizs Bence (magyar, Cupra)
...
21. Kismarty-Lechner Gábor (magyar, Cupra)

A vk állása 10 verseny után: 1. Yann Ehrlacher (francia, Lynk & Co) 169 pont, 2. Esteban Guerrieri (argentin, Honda) 147, 3. Yvan Muller (francia, Lynk & Co) 114, 4. Néstor Girolami (argentin, Honda) 106, 5. Jean-Karl Vernay (francia, Alfa Romeo) 106 ... 11. Tassi Attila (magyar, Honda) 77 ... 14. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) 56 ... 18. Boldizs Bence (magyar, Cupra) 25 ... 20. Kismarty-Lechner Gábor (magyar, Cupra) 10

2021.06.05 10:12:59

Egyéb autó-motor KOVÁCS NIKOLETT

Johann Zarco nyerte a Katalán Nagydíj első edzésnapját a MotoGP-ben, de nem ő a leggyorsabb.

2021.01.18 15:18:10

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

2021.01.13 22:47:31

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA (Szaúd-Arábia)

Exkluzív interjú Khalid bin Szultan al-Fejszal al-Szaud herceggel, a szaúdi motorsport szövetség elnökével.

2021.01.02 08:46:27

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

Milyen egy homokvihar? És eltévedni benne? Kulisszatitkok a 15. rajtjára készülő versenyzőtől.