WTCR: Michelisz a Q1-ben búcsúzott, Tassi az 1. sorból rajtolhat

Börzöli BernadettBörzöli Bernadett
Vágólapra másolva!
2020.10.17. 16:35
Felemásan alakult a magyar versenyzők számára a túraautó-világkupa (WTCR) magyarországi versenyhétvégéjének időmérője. Michelisz Norbert és Kismarty-Lechner Gábor már a Q1-ből sem jutott tovább, Boldizs Bence azonban részt tudott venni a második szakaszban is. Tassi Attila egészen a Q3-ig, ott pedig a második pozícióig menetelt a Hungaroringen. A rajtelsőség a hétvégén eddig igen erősen teljesítő Esteban Guerrierié lett.
Tassi Attilánál csak Esteban Guerrieri volt gyorsabb a hungaroringi időmérőn 
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotók: Földi Imre)
Tassi Attilánál csak Esteban Guerrieri volt gyorsabb a hungaroringi időmérőn A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotók: Földi Imre)

 

Az esős szabadedzések alapján erős lehet a hétvégén a Honda – Esteban Guerrieri mindkét tréninget az élen zárta, a másodikon viszont Néstor Girolami és Tassi Attila is befért az első négy közé. Nem meglepő módon az időmérő első szakaszát is erős kezdte Guerrieri, és az első néhány perc múlva ismét ő állt az élen.

Kérdéses volt viszont Michelisz Norbert továbbjutás a Q2-be, ugyanis az utolsó percekben csak a 15. helyen állt. Másoknak sikerült javítaniuk a Q1 végéig, így Michelisz számára – még egy pozíciót veszítve – máris véget ért az időmérő. Kismarty-Lechner Gábor a 22. helyen végzett, így innen várhatja a piros lámpák kialvását a vasárnapi futamokon. A magyar versenyzők közül Tassi Attila az ötödik, Boldizs Bence pedig a 12. helyen továbbjutva tudta folytatni a kvalifikációt. Az élen Guerrieri zárta az első szakaszt.

A Q2 első próbálkozásai után Guerrierinek ezúttal meg kellett elégednie a második hellyel, az élen a hétvégén eddig igen erősen teljesítő zengős versenyző, Mikel Azcona állt. Tassi az időmérő második szakaszában is jól ment, s feljött az élen álló kettős mögé a harmadik pozícióba.

A Q2-ben részt vevő 12 pilóta közül Santiago Urrutiánál problémák adódtak, ami miatt nem tudott mért kört autózni, ez viszont azt jelentette, hogy Boldizs Bence egy pozíciót nyerve a 11. helyről rajtolhat a versenyeken. Előtte Yvan Muller végzett, vagyis a négyszeres világbajnok rajtolhat az élről a fordított rajtrácsos második futamon. Azcona, Guerrieri és Tassi a leintésig meg tudta tartani a pozícióját – rajtuk kívül Néstor Girolami és Thiago Monteiro vehetett részt a Q3-ban.

A harmadik szakaszban Azcona teljesítette volna először a gyors körét, ám vélhetően technikai probléma adódott a spanyol autójánál, így végül nem tudott részt venni a Q3-ban. Így Tassin volt a sor, hogy megpróbáljon elsőként összerakni egy elég jó kört – ez végül 2:06.267-re sikerült. A magyar versenyző után a csapattársa következett. Monteiro azonban nem tudta felülmúlni Tassi körét, sőt, több mint hat tizedmásodperccel volt lassabb nála.

Már csak a másik két Honda-versenyző volt hátra, akik közül Girolami indult el a gyors körére előbb. Az argentin azonban még Monteirónál is lassabb volt, így csupán Guerrieri foszthatta meg Tassit a pole-tól. Ez azonban sikerült a hétvégét eddig uraló argentinnak, s megszerezte a rajtelsőségét az első és a harmadik futamra. Tassi azonban mellőle, az első sorból vághat neki az utóbbi versenynek.

Folytatás vasárnap 9.15-kor az első futammal! A másik két viadal 12.15-kor és 16.15-kor veszi kezdetét.

TÚRAAUTÓ-VILÁGKUPA (WTCR)
HUNGARORING, IDŐMÉRŐ

1. Esteban Guerrieri (argentin, Honda) 2:05.704
2. Tassi Attila (magyar, Honda) +0.562
3. Thiago Monteiro (portugá, Honda) +1.197
4. Néstor Girolami (argentin, Honda) +1.281
5. Mikel Azcona (spanyol, Cupra) idő nélkül
...
11. Boldizs Bence (magyar, Cupra) +2.634
...
16. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) +2.094
...
22. Kismarty-Lechner Gábor (magyar, Cupra) +4.655

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik