WTCR: Guerrieri az élen, Michelisz a 10. helyen a hungaroringi nyitó edzésen

Börzöli BernadettBörzöli Bernadett
Vágólapra másolva!
2020.10.17. 10:28
null
Michelisz Norbert a top 10 végén kezdett a Hungaroringen (Fotó: Földi Imre)
Esteban Guerrieri nyitott az élen a túraautó-világkupa (WTCR) magyarországi versenyhétvégéjének nyitó edzésén Mikel Azcona és Nathanaël Berthon előtt. A első szabadedzés nedves pályán zajlott, amelyen Michelisz Norbert a 10. pozícióban végzett. Tassi Attila a 17. helyen nyitott a Hungaroringen.

 

Szokásos őszi időjárással vette kezdetét a WTCR magyarországi versenyhétvégéje a Hungaroringen. Szombat délelőtt olykor eleredt, majd elállt az eső Mogyoródon és a környékén, így a nyitó edzés is igencsak nedves pályán vette kezdetét. Emiatt természetesen esőgumikon hajtottak pályára a versenyzők.

Az első körök után az időket rangsoroló lista első három helyén a Lynk & Co versenyzői álltak a bajnoki éllovas Yann Ehrlacher-val az élen, de nem sokkal később a Honda párosa vette át a vezetést. Az első negyedóra végén továbbra is Esteban Guerrieri állt az első helyen, míg Michelisz Norbert a 16. volt ekkor.

Később a Hyundai magyar versenyzőjének is sikerült előrébb jönnie, Guerrierit azonban továbbra sem tudták letaszítani az élről. Annak ellenére, hogy a körülmények igencsak trükkösek voltak, kevés megforgást vagy kicsúszást láthattunk az első tréning – a leglátványosabbra talán Luca Filippié sikerült negyedórával az edzés vége előtt.

A pálya határain belül maradni azonban sokak számára okozott némi nehézséget. Főként a hármas és a négyes kanyarban hagyták el a pályát a pilóták négy kerékkel, ami miatt a sportfelügyelőknek sokak idejét törölniük kellett.

Guerrieri elsőségére azonban ez nem volt veszélyes, így a Honda argentin versenyzője kezdett a legjobban a Hungaroringen. Mögötte Mikel Azcona végzett a Zengő Motorsport Cuprájával, a harmadik leggyorsabbnak pedig Nathanaël Berthon (Audi) bizonyult.

Michelisz a 10. pozícióban nyitott, Tassi pedig a 17. helyen végzett a nyitó tréningen. A Zengő Motorsport magyar versenyzői, Boldizs Bence és Kismarty-Lechner Gábor a 15. és a 22. helyen kezdtek.

Folytatás 13.30-kor a második szabadedzéssel!

TÚRAAUTÓ-VILÁGKUPA (WTCR)
HUNGARORING, 1. SZABADEDZÉS
1. Esteban Guerrieri (argentin, Honda) 2:05.936
2. Mikel Azcona (spanyol, Cupra) +0.109
3. Nathanaël Berthon (francia, Audi) +0.113
4. Gilles Magnus (belga, Audi) +0.650
5. Gabriele Tarquini (olasz, Hyundai) +0.793
...
10. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) +0.977

...
15. Boldizs Bence (magyar, Cupra) +1.514

...
17. Tassi Attila (magyar, Honda) +1.816

...
22. Kismarty-Lechner Gábor (magyar, Cupra) +6.980

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik