WTCR: idén sem versenyez a mezőny Ázsiában – hivatalos

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2022.07.01. 13:49
null
Többek között a kínai versenyhétvégét is törölték a WTCR-ben (Fotó: DPPI)
A koronavírus-járvány miatt ebben az évben sem rendezik meg a túraautó-világkupa (WTCR) ázsiai versenyhétvégéit – olvasható a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) Motorsport-világtanácsának legfrissebb közleményében.

 

Több sorozat helyzetét és jövőjét is megvitatta a napokban a Motorsport Világtanács a Párizsban tartott ülésén – egyes sorozatok esetében el kellett fogadnia az idei módosított versenynaptárt, ám például a Formula–E esetében a 2023-as szezon alakulása is biztossá vált. A WTCR jelenlegi idényével kapcsolatban ennél jóval kevésbé pozitív döntés született, hiszen kiderült, 2022-ben sem utazik a mezőny Ázsiába.

A tervek szerint a tízfordulós szezon utolsó három versenyhétvégéjét rendezték volna ezen a kontinensen. Október elején végre bemutatkozott volna a sorozatban a dél-koreai Inje Speedium, majd egy hónappal később –2019 után először – visszatért volna a mezőny a kínai Ningpóba, míg az idényzárónak Makaó adott volna otthont november közepén.

Csakhogy a koronavírus-járvány továbbra is nagy hatással van a térségre, s a korlátozások, illetve a logisztikai nehézségek miatt a világtanács túraautó-bizottsága úgy döntött, hogy törli a WTCR ázsiai versenyhétvégéit. A közleményben azt ígérik, hogy a sorozat promóterével együttműködve megpróbálnak olyan helyszíneket találni, ahol pótolni tudják a kiesett versenyeket.

A WTCR 2022-es idénye ezen a hétvégén folytatódik a portugáliai Vila Realban!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik