MTI 2017.03.22 18:39 Frissítve: 2017.03.22 18:39

Rali ob: Spitzmüller ralikrosszra, Vincze Ferenc Skodára vált

Harminc év ralizás után az idén a ralikrossz országos bajnokságban áll rajthoz Spitzmüller Csaba, az S-Motorsport autóversenyzője, akinek csapattársa, Vincze Ferenc a rali ob futamain indul egy Skoda Fabia R5-tel.

 

A megújult csapat szerdai sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy Spitzmüller is Fabiát vezet majd a ralikrosszban, igaz, ez az autó még nyomokban sem hasonlít a másik versenygépre.

A szakág sajátosságai miatt külön erre a célra építették a nagyjából 550 lóerős Fabiát, amely Spitzmüller elmondása szerint 1.9 másodperc alatt gyorsul 100 kilométer/órás sebességre, ennek pedig a rajtoknál nagy jelentősége van.

„Sok oka van annak, hogy szakágat váltok, harminc év ralizás után tavaly úgy éreztem, kicsit veszítettem a motivációból" – mondta a korábban abszolút magyar bajnok Spitzmüller, s hozzátette, a ralikrossz rendkívül dinamikusan fejlődik világszerte, egyre népszerűbb, ezért is döntött úgy, hogy vált.

„Az országos bajnokságban teljes szezont megyünk, és tervezzük, hogy az év második felében néhány Európa-bajnoki futamon is rajthoz állunk" – jelentette ki.

A tavalyi évzáró Szilveszter-ralin győztes, az ob-n harmadik Vincze Ferenc arról beszélt, hogy mindenképpen a hazai szinten jelenleg elérhető legmagasabb technikával, azaz egy R5-ös versenyautóval akarta folytatni pályafutását. A Mitsubishirõl váltó pilóta navigátort, míg Bazsó Attila, az S-Motorsport tulajdonos-navigátora épp versenyzőt keresett, így állt össze kettejük párosa.

„Van egy kis hátrányunk a régi pilótákkal szemben, hiszen ők minden fűcsomót ismernek a magyar raliszakaszok mellett, de igyekszünk behozni ezt a hátrányt és az a terv, hogy folyamatosan megszorongassuk őket" – mondta Vincze, aki arról is beszámolt, hogy eddig 80 kilométert teszteltek az autóval, de az első versenyt megelőzően még egy gyakorlást beiktatnak a felkészülésükbe.

A nyolcfutamos hazai bajnokság jövő hétvégén, a Miskolc-ralival kezdődik, s október 15-én zárul a pécsi Mecsek-ralival.

2021.01.18 15:18:10

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

2021.01.13 22:47:31

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA (Szaúd-Arábia)

Exkluzív interjú Khalid bin Szultan al-Fejszal al-Szaud herceggel, a szaúdi motorsport szövetség elnökével.

2021.01.02 08:46:27

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

Milyen egy homokvihar? És eltévedni benne? Kulisszatitkok a 15. rajtjára készülő versenyzőtől.

2020.12.21 12:47:52

Egyéb autó-motor BÖRZÖLI BERNADETT

A magyaroknak kevesebb babér termett a WTCR-ben, Da Costa tarolt az FE-ben – ez történt idén a nemzetközi autósportban!

2020.12.26 15:35:52

Egyéb autó-motor BÖRZÖLI BERNADETT

„Míg a WTCR és az ETRC is izgalmas versenyeket hozott, a lelátók üresen áztak az őszi esőben...”