IndyCar: az F1-es búcsútesztjére készülő Grosjeané a pole Indianapolisban

Vágólapra másolva!
2021.05.15. 09:46
null
Grosjean a harmadik időmérőjén szerzett pole pozíciót (Fotó: Twitter/RGrosjean)
A 2020-as Formula–1-es Bahreini Nagydíjon elszenvedett súlyos balesete után a Mercedesszel a búcsútesztjére készülő Romain Grosjean szerezte meg a pole pozíciót az IndyCar indianapolisi hétvégéjén.

 

Mint beszámoltunk róla, a beugró Török Nagydíj kiesésével jócskán átalakult a versenynaptár kora nyári programja, aminek részeként az eredetileg június 27-i hétvégén megrendezendő Francia GP-t egy héttel előrehozták, ami nem túl jó hír a tavalyi bahreini versenyen horrorisztikus balesetet szenvedő Romain Grosjean számára.

Ugyanis a francia pilóta a korábbi tervek szerint a Mercedesnek köszönhetően hazai pályán teljesíthetett volna bemutató köröket a Mercedes 2019-es versenygépével, a W10-essel, illetve tesztelhetett volna a futamot követő kedden egy teljes napon át, azonban az új időpont ütközik az IndyCar wisconsini fordulójával.

Az „ezüstnyilak" a naptármódosítást követően bejelentették, hogy Grosjean így nem tud bemutató köröket teljesíteni a Paul Ricard-on, ugyanakkor az egynapos búcsútesztje a tervek szerint fog lezajlani június 29-én.

A francia pilóta talán nem bánja annyira az elmaradó bemutató köröket, hiszen eddig meglehetősen jól alakul az indycaros debütálása: mindössze a harmadik fordulón megszerezte a pole pozíciót.

Grosjean a Formula–1-es pályafutása alatt egyszer sem indulhatott az élről, de negyven körön keresztül vezethette a mezőnyt, így van némi tapasztalata arról, milyen érzés az élen állni. A pilóta most abban bizakodik, hogy az Indianapolis Motor Speedwayen is valami hasonlót visz véghez a gördülő rajt után (az oválpályás Indy500-at 15 nappal megelőző mostani viadalt a létesítmény F1-ből ismert, azóta módosított, Road Course névre hallgató nyomvonalán rendezik – a szerk.).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik