F1: a Mercedes tartotta a szavát, Grosjean visszatér – hivatalos

Vágólapra másolva!
2021.05.05. 09:33
null
Grosjean búcsúteszten vehet részt a Mercedesszel (Fotó:Twitter/MercedesAMGF1
A Formula–1-es Mercedes megerősítette, hogy tesztlehetőséget biztosít a tavalyi Bahreini Nagydíjon horrorisztikus balesetet szenvedő Romain Grosjeannak.

 

Mint ismert, Romain Grosjean a 2020-as Bahreini Nagydíjon szenvedett horrorisztikus balesetet, aminek következményeként nem állhatott rajthoz a következő szahíri versenyen, valamint az abu-dzabi idényzárón sem. Miután a pilóta szerződése lejárt az év végén a Haasszal, és nem kapott más csapatnál ülést, a nagy balesetével ért véget a Formula–1-es pályafutása.

A francia pilóta már akkor elmondta, örülne, ha legalább egy teszt keretein belül újra vezethetne F1-es gépet, hogy ne a nagy becsapódás és a tűzben eltöltött hosszú másodpercek legyenek az utolsó emlékei, s a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff nem is késlekedett, azonnal felajánlotta, hogy a Mercedes biztosít számára egy búcsútesztet, ha a pilóta korábbi alakulatai ezt nem teszik meg.

A német gárda tartotta is a szavát, hiszen szerdán megerősítette, hogy a március 30-án már az üléspróbáját is teljesítő Grosjean hazai pályán, a Francia Nagydíj vasárnapján ülhet a 2019-es Mercedes, vagyis a W10-as volánja mögé néhány bemutató kör erejéig, majd június 29-én, vagyis kedden egy teljes napon át vezetheti a bajnoki autót.

 

„Micsoda lehetőség! Nagy köszönet Totónak és az egész csapatnak, hogy valóra váltották. Egy utolsó menet az F1-es autóban, hazai közönség előtt, a Francia Nagydíjon. Lehetne ennél jobb?" – írta a közösségi oldalain Grosjean.

 

„Örömmel tölt el minket, hogy támogathatjuk Romaint ezzel a különleges lehetőséggel. Az ötlet akkor született meg, amikor úgy tűnt, hogy Romain befejezi a pályafutását, és nem akartuk, hogy az utolsó emlékeit a balesetéről őrizze" – kezdte Wolff a közleményében.

„Már a Formula–3-as idők óta ismerem Romaint, amikor megnyerte a bajnokságot. Hosszú és sikeres pályafutást teljesített az F1-ben, és szerettünk volna, hogy az utolsó emlékeit egy bajnoki autóhoz köthesse. Kíváncsian várom, Romain milyen visszajelzéseket ad a W10-esről. Romain balesete mindannyiunkat emlékeztetett rá, hogy milyen veszélynek teszik ki magukat ezek a srácok, amikor autóba ülnek, ugyanakkor bizonyíték volt arra is, milyen hihetetlen lépéseket tett meg a sportág a biztonság terén az elmúlt években. Biztos vagyok benne, hogy az F1 közösségét örömmel fogja eltölteni, hogy Romaint újra a pályán láthatja" – tette hozzá.

„Amikor a baleset történt, mind imádkoztunk érte, és nagy megkönnyebbülés volt látni, hogy megúszta, és ilyen szépen felépült. Alig várom, hogy újra láthassam Franciaországban, és üdvözülhessem a csapatban. Bár jobb, ha vigyáz az autómra!" – nyilatkozta a hétszeres világbajnokLewis Hamilton.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik