Révész egyelőre nem tartja reálisnak, hogy főtáblára jusson

Vágólapra másolva!
2024.04.10. 15:41
Révész Bulcsú szerint az a kulcs, hogy sosem szabad feladni (Fotó: Getty Images)
Révész Bulcsú saját bevallása szerint annak köszönhette sikerét a sznúker-világbajnokság selejtezőjének első fordulójában, hogy tetemes hátrányban sem adta fel, ugyanakkor egyelőre nem tartja reálisnak a főtáblára jutást.

„Amikor 6:1-es hátrányban voltam, csak arra gondoltam, hogy nem szabad feladnom. A hétfői szakasz során sikerült megnyernem az utolsó két frame-et, így tudtam, ha jól játszom kedden, akkor akár nyerhetek is. Hiába jöttem fel 6:5-re, mert aztán 8:5-ös hátrányba kerültem, amikor megint csak arra tudtam gondolni, hogy nem szabad feladni, nem akartam 10:5-re kikapni” – elevenítette fel a Sean O'Sullivan ellen 10:8-ra megnyert meccsét a 17 éves magyar játékos a nemzetközi szövetség videocsatornájának adott interjúban.

A junior-világbajnok felidézte, hogy a játékvezető gyorsabb játékra kérte, ami bár kicsit mérgessé tette, de igyekezett dinamikusabban játszani, kevesebbet gondolkodni a lökések előtt, szerinte végül ez is segítette abban, hogy a maga javára fordítsa a mérkőzést.

„Nem, egyelőre nem – válaszolt Révész arra a kérdésre, reális cél-e idén, hogy további három mérkőzést nyerve a Crucible Színház közönsége előtt, a főtáblán is bemutatkozzon. – Az volt a célom a mostani vb előtt, hogy ezt a meccset megnyerjem. Ezt elértem, innentől az a legfontosabb, hogy élvezzem a játékot.”

A tavaly és idén is U18-as Európa-bajnok játékos azt viszont kiemelte, ha sikerül csütörtökön a legjobbját nyújtania, akkor legyőzheti James Cahillt a második körben, ebben az is segítheti, hogy angol riválisának az lesz az első meccse, míg ő már átesett a tűzkeresztségen.

Révész arról is beszélt, hogy tavaly augusztus óta nem játszott igazán jól, mostani jó formáját annak köszönheti, hogy tavaly év végén 42 napot a Victoria Akadémián töltött Angliában. Azóta februárban megnyerte a junior-vb-t, amivel első magyarként kivívta a profi státuszt, majd márciusban megvédte az U18-as Eb-címét, most pedig pályafutása negyedik profi szintű mérkőzésén az első diadalát aratta.

A magyar játékos 1:6-ról fordítva 10:8-ra verte a világranglista 85. helyezettjeként a vb-selejtező első körének egyik legjobbját, az angol Sean O'Sullivant, sikeréért 5000 fonttal gazdagodott. A második fordulóban a világranglistán 76. James Cahill-lel találkozik, aki 2019-ben első amatőrként jutott a világbajnokság főtáblájára, majd ott a sportág történetének legnagyobb meglepetését okozta azzal, hogy az első fordulóban legyőzte a világelső legendát, Ronnie O'Sullivant. Innen kapta Óriásölő becenevét is. A párharc két szakaszát csütörtök délelőtt és este rendezik.

SZNÚKER-VILÁGBAJNOKSÁG, SHEFFIELD
SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ
Révész Bulcsú–Sean O’Sullivan 10:8

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik