Sznúker-vb: Révész Bulcsú csodát tett, továbbjutott a selejtező második körébe

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2024.04.09. 21:36
Révész Bulcsú fantasztikus sikert ért el
Sheffieldben a sznúker-világbajnokság selejtezőjének első körében Révész Bulcsú óriási bravúrt bemutatva 6:1-es hátrányból 10:8-ra legyőzte a jóval esélyesebb Sean O’Sullivant, és bejutott a második körbe.

 

A meccs első, hétfői szakaszában a rutinosabb O’Sullivan 6:3-as előnyre tett szert (6:1-re is vezetett már). Azonban a keddi folytatás már a 17 éves junior világbajnokunknak sikerült jobban. Összeszedett, remek játékkal sorra nyerte a frémeket, és 8:8-nál utolérte a világranglista 85. helyén álló angol riválisát.

A hosszúra nyúló 17. frém annyira szoros volt, hogy az 58–51-es Révész-előnynél a fekete golyón múlt, hogy a magyar játékos nyeri a frémet, vagy – ha O’Sullivan löki le – 58–58 után visszarakott feketén dől el a játék. Végül Révész bírta jobban idegekkel, s az előbbi opció valósult meg, ezzel a meccsen először megszerezte a vezetést. Így már csak egyetlen frémet kellett nyernie a továbbjutáshoz.

A 18. frémben Révész 44–9-re vezetett, ezután hosszabb pozícióharc kezdődött. Bár az angol szerzett négy pontot, a magyar játékos tudott megindulni, és annyi pontot szedett össze, hogy O’Sullivannek már nem lehetett esélye a fordításra. Révész 68–13-ra hozta a frémet, és 10:8-ra  meccset is. Óriási teljesítmény volt!

A következő fordulóban a világranglista 76. helyén álló James Cahillel meccsel csütörtök délelőtt, illetve még aznap este.

A 32 fős főtáblára kerüléshez Révésznek még három meccset kell nyernie.

SZNÚKER-VILÁGBAJNOKSÁG, SHEFFIELD
SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ
Révész Bulcsú–Sean O’Sullivan 10:8

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik