Révész Bulcsú szép zárkózással minimális hátrányban van a sznúker-vb-selejtezőben

Vágólapra másolva!
2024.04.11. 15:52
OMV VI. Hungarian Snooker Gala 2023
Révész Bulcsú 4:3-ra zárkózott James Cahill ellen (Fotó: Getty Images, archív)
Révész Bulcsú 4:3-as hátrányban van a sheffieldi sznúker-világbajnokság selejtezőjének második fordulójában, az angol James Cahill ellen.

A junior-világbajnok magyar játékos – aki aranyának köszönhetően a következő idénytől első magyarként kivívta a profi státuszt – megnyerte az első frame-et, ezt követően viszont négy játékot elvesztett, így a világranglista 76. helyezettje, az angol James Cahill már 4:1-re vezetett. A 17 éves Révész az utolsó két délelőtti frame-ben jobbnak bizonyult, melynek köszönhetően csupán 4:3-as hátrányból várhatja a 20 órakor kezdődő folytatást a 10 nyert játékig zajló párharcon.

A kiírás szerint kilenc frame-re került volna sor az első szakaszban, de kifejezetten lassan játszottak a felek, mivel nem voltak hosszú sorozatok. Egyedül a szigetországi játékos tudott egy ötven feletti, 71 pontos bréket lökni, ezért csupán hét partit tudtak befejezni a délutáni program 15.30-as kezdetéig. 

A továbbjutó a világranglistán 21. kínai Csou Jüe-lunggal találkozik a harmadik körben, a 32 fős főtáblára kerüléshez Révésznek a mostanival együtt még három meccset kellene nyernie.

A tavaly és idén U18-as Európa-bajnok magyar játékos az első fordulóban  1:6-ról fordítva 10:8-ra verte a világranglista 85. helyezettjeként a vb-selejtező első körének egyik legjobbját, az angol Sean O'Sullivant, sikeréért 5000 fonttal gazdagodott. A második fordulós ellenfele, Cahill azzal vált híressé, hogy 2019-ben első amatőrként jutott a világbajnokság főtáblájára, majd ott a sportág történetének legnagyobb meglepetését okozta azzal, hogy az első fordulóban legyőzte a világelső legendát, Ronnie O'Sullivant. Innen kapta „Óriásölő” becenevét is.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik