Kozma Istvánra emlékeztek a birkózók halála évfordulóján

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.04.09. 15:01
Kozma István és Keresztes Lajos síremlékét is megkoszorúzták (Fotó: Feledi László/MBSZ/KIMBA)
Az eddigi egyetlen kétszeres olimpiai bajnok magyar birkózóra, Kozma Istvánra emlékeztek 1970-es tragikus halála 54. évfordulóján az Új köztemetőben található síremlékénél a Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) és a Kozma István Birkózó Akadémia (KIMBA) vezetői, a KIMBA akadémistái, valamint az MBSZ hagyományőrző bizottságának a tagjai – közölte az MBSZ.

Az eseményen tiszteletét tette többek mellett Németh Szilárd, az MBSZ elnöke, a KIMBA alapítója, Bacsa Péter, az MBSZ ügyvezető alelnöke, Lőrincz Tamás, a KIMBA szakmai igazgatója, Hegedüs Csaba, a KIMBA nagykövete (utóbbiak olimpiai bajnokok), Süle László, a KIMBA kurátora, Bácsi Péter, az MBSZ szakmai igazgatója (versenyzőként kétszeres világbajnok és Európa-bajnok) és Varga János olimpiai bajnok, a Nemzet Sportolója özvegye, Gabika.

Hegedüs Csaba személyes emlékeiből megidézte vb-t és Eb-t is nyerő, összesen tíz világversenyes érmet, köztük öt aranyat szerző Kozma István, valamint mestere, az ugyancsak olimpiai bajnok Keresztes Lajos legendás alakját. A megjelentek ezután megkoszorúzták Kozma István és Keresztes Lajos sírját. Mindkét síremléket a 2018-as budapesti világbajnokság előtt újíttatta fel  az MBSZ.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik