Az Ecseki, Madarász párosnak kedveztek az eredmények, matematikailag megvan a párizsi kvóta!

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2024.04.12. 17:45
Az Ecseki Nándor, Madarász Dóra párosunk lélekben már készülhet a párizsi olimpiára (Fotó: ITTF)
A csehországi vegyes páros olimpiai selejtező második napján úgy alakultak az eredmények, hogy az Ecseki Nándor, Madarász Dóra kettős gyakorlatilag olimpiai résztvevőnek mondhatja magát asztaliteniszben, bár a hivatalos megerősítésre a május 7-én megjelenő világranglistáig várni kell.

A Havírovban zajló vegyes páros olimpiai selejtezőn egyenes ágon már nem szerezhetett kvótát az Ecseki Nándor, Madarász Dóra duó, mivel a kora délutáni negyeddöntőben 4:3-ra kikapott a szlovák Lubomír Pistej, Barbora Balázová kettőstől, de úgy tűnik, a B-terv működik, azaz a világranglistáról meglesz a kvalifikáció. 

Ehhez az kellett, hogy a csehországi tornán legfeljebb két, a magyarok mögött álló páros harcolja ki az ötkarikás részvételt. A verseny első napján, csütörtökön kvótát szerző észak-koreai Ri Dzsong Szik, Kim Kum Jong ilyen, így azért kellett szurkolni, hogy pénteken legfeljebb még egy ilyen páros örülhessen. 

Nos, a versenynek ugyan még nincs vége, de mivel a 3. táblán a spanyol Álvaro Robles, Maria Xiao és a romániai Ovidiu Ionescu, Szőcs Bernadette egység került be a döntőbe, s a világranglistán mindkettő a mieink előtt áll, ezzel gyakorlatilag eldőlt – igaz, hivatalosan csak a május 7-én megjelenő világranglista alapján lehet kijelenteni –, hogy az Ecseki Nándor, Madarász Dóra kettős ott lesz Párizsban.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik