„A világ megőrült” – Littler reakciója arra, hogy a Forbes listájára került

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2024.04.11. 11:49
Luke Littler (Fotó: Getty Images)
Michael van Gerwen és Luke Humphries után Luke Littler lehet a harmadik a darts Premier League idei kiírásában, aki zsinórban három minitornát is megnyer, ehhez este Birminghamben kell felülkerekednie riválisain. A 17 éves dartsos körüli felhajtás nem csillapodik.

Luke Littler a világbajnokságon még 16 évesen jutott döntőbe, sikere már akkor túlmutatott a saját sportágán. Littler januárban betöltötte 17. életévét, és azóta sem lassít. Megnyerte élete első Players Championship-versenyét, első World Series-tornáját és első European Tour-viadalát is, az ET-versenyek közül az ötödikre már selejteznie sem kellett, mert elég pontot szerzett ahhoz, hogy mostantól automatikus résztvevője legyen ezeknek a viadaloknak, így a szeptemberi Hungarian Darts Trophynak is.

A Premier League-ben a 9. fordulóig kellett várni arra, hogy megnyerje az első minitornát, aztán Belfast után Manchesterben is diadalmaskodott, de jó úton halad, hogy ott legyen a májusi négyes döntőben.

Ahogy egyre több versenyen indul, és többet van szem előtt, azt is látjuk, hogy nem mindig a vidám, felszabadultan játszó önmagát mutatja, vannak arrogáns pillanatai, a sűrű menetrendbe kezd belefáradni – ettől sokan féltették, amikor meghívták a Premier League-be.

Nathan Aspinall szerint Littler a korának megfelelően kezeli a helyzetet.

„Folyton együtt készülünk Luke-kal, próbálok segíteni neki, ami aggasztó lehet a többi dartsos számára, hiszen ha át tudja venni a mentális erőmet a saját tehetségéhez, akkor mindannyiunknak vége – mondta Aspinall. – Luke elképesztő hatással van a sportágunkra. Mi dartsjátékosok vagyunk, ő pedig már egy celeb. A BBC-t sosem érdekelte a darts, de most öt órán át forgatott velünk. Nem én vagy Michael van Gerwen érdekli őket, hanem Luke Littler. Teljesen új szintre emeli a sportunkat, amiért hálásak lehetünk.”

Aspinall szavait erősíti, hogy Romeo Beckham, David Beckham fia a közösségi oldalán egy képet tett ki magáról, amelyen dartsozik, és kihívta egy meccsre Littlert, aki hozzászólásban el is fogadta a kihívást.

Dennis Priestley dartsvilágbajnok szerint sok híresség próbálja magára terelni a figyelmet Littler révén.

„Szenzációs lenne, ha David Beckhamet oda tudnánk állítani a dartstábla elé. De Romeót? Abban már nem vagyok biztos – mondta Priestley. – Viszont a PDC mindig vevő volt a darts lazább programjaira, egy jótékonysági meccs még jól is hangozna kettejükkel. Ám vigyázni kell, nem mondhat igent minden hívásra, mert így sincs szabadideje, és ha minden hírességgel találkozni akar, és az már nem a dartsról szól, annak a játéka láthatja a kárát.”

Littlert a vb előtt 4000-en követték az Instagramon, már 1.2 millió fölött van a követőinek száma, a Luke Humphries elleni vb-döntője volt minden idők legnézettebb sportközvetítése a Skyon a labdarúgást leszámítva. 

„Ha azt nézzük, hányan követnek a közösségi oldalaimon, lehet, hogy celebnek tartanak, de nem érzem magam annak – fogalmazott Littler. – Egy srác vagyok, azt csinálom, amit szeretek, és amiben jó vagyok, és igyekszem teljesíteni a soron következő kihívást. Próbálom úgy élni az életemet, ahogy korábban is, igaz, sokkal többet utazom, a világ legjobbjaival játszom hétről hétre, ami nagyon feldob.” 

Littler felkerült a Forbes legújabb listájára is, a gazdasági lap Európa 30 legbefolyásosabb 30 éven aluli sportolóját és sporttal vagy játékokkal foglalkozó személyét összesítette. Jude Bellingham, Vinícius Jr., Lando Norris, Jaroszlava Mahucsih, Arina Szabalenka, Jannik Sinner, Aitana Bonmati és Alessia Russo mellett Littler is ott van az összeállításban, sőt a dartsos szerepel a borítón!

A vb óta Littler több céggel is megállapodást kötött, többek között a Skoda autógyár is a szponzorai közé került.

„A világ megőrült – a dartsért. Tudják, az a sport, amelynél áll az ember a tábla előtt, fém pöcköket dobál bele, azzal pénzt nyer és ismertséget szerez” – idézi a Forbes Littlert.

DARTS
PREMIER LEAGUE
20.00: 11. állomás, Birmingham (Tv: Sport1)
A negyeddöntő párosítása ágrajz szerint
Peter Wright (skót)–Luke Humphries (angol)
Rob Cross (angol)–Luke Luittler (angol)
Gerwyn Price (skót)–Michael Smith (angol)
Michael van Gerwen (holland)–Nathan Aspinall (angol)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik