Pupp Réka az antalyai Grand Slamen tér vissza a tatamira

Vágólapra másolva!
2024.03.06. 10:27
Pupp Réka (kékben) bokasérüléssel bajlódik (Fotó: Földi Imre, archív)
Címkék
Bokasérülése után az antalyai Grand Slam-versenyen tér vissza Pupp Réka, aki kvótás helyen áll 52 kilogrammban a cselgáncsozók olimpiai kvalifikációs világranglistáján.

„A párizsi Grand Slam utáni edzőtábor első edzésén sérültem meg egy hónapja, és még nem százszázalékos a bokám” – mondta az M1 aktuális csatornának az Atomerőmű SE Európa-bajnoki bronzérmese. 

„Ezzel együtt bízom benne, hogy hamarosan rendben lesz, még egy jó ideig kötni kell majd, hogy stabil maradjon, és a magam részéről már elég türelmetlen vagyok” – tette hozzá mosolyogva.

A 27 éves dzsúdós kifejtette, a sérülés óta megváltozott az edzésmunkája, több időt töltött a konditeremben, és a múlt héten kihagyta a taskenti versenyt, mint ahogy most hétvégén Ausztriába sem utazik el.

„A zágrábi, áprilisi Eb előtt egy verseny szerepel a terveim között, méghozzá március végén az antalyai Grand Slam – közölte Pupp Réka, majd rátért az ötkarikás kilátásokra. – A kvóta szempontjából nincs nagy izgulnivalóm, de persze csak a kvalifikáció júniusi zárásakor mondható ki biztosan, hogy ott leszek Párizsban. Nagyon fontos lesz májusban a világbajnokság Abu-Dzabiban, az lesz utolsó kvalifikációs versenyünk. A legjobb tizenhétből jelenlegi hatodikként már csak matematikailag csúszhatok ki, de az is fontos, hogy az első nyolcban maradjak az olimpiai ranglistán, hogy kiemelt lehessek Párizsban” – sorolta.

A világ- és Európa-bajnok Braun Ákos tanítványa elmondta, Tokióba még „zöldfülűként” ment 2021-ben, s úgy lett ötödik, hogy teher nélkül versenyzett, és nem számítottak rá a végelszámolásban. Most azonban más lesz a helyzet, mert már esélyesbbnek számít.

„Azóta egyre feljebb jutottam. Most az első nyolcban olyan emberek vannak, akik bármire képesek, és jó, hogy magamat is ide tudom sorolni” – fűzte hozzá.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik