Tekvandó: a tokiói ötödik Salim Omar ott lehet Párizsban

Vágólapra másolva!
2023.12.02. 18:12
null
Salim Omar (Fotó: Árvai Károly)
A hazai szövetség számításai szerint kijutott a jövő nyári párizsi olimpiára a tekvondós Salim Omar.

A tokiói ötkarikás játékokon ötödik, világbajnok és kétszeres Európa-bajnok magyar versenyző a világranglistáról szerzett kvótát – írta honlapján a sportág hazai szövetsége a Manchesterben rendezett szombati Grand Prix-döntőről beszámolva.

Márton Zsolt Krisztián elnök az MTI-nek elmondta, hogy az MTK tekvondósa ugyan nem szerepelt túl jól az angliai fináléban, viszont kedvezett neki, hogy két közvetlen vetélytársának sem volt eredményes a hétvégéje.

„Nagy riválisa, az ír Woolley nem szerzett annyi pontot, amivel kiüthetné a magyar fiút az egyenes ágon kvalifikáló legjobb hat közül, az iráni Hajimousaeiiri pedig megsérült, s el sem indult Manchesterben – nyilatkozott az elnök. – Mivel Woolley csak egy kört vett sikerrel, Omar a negyvenpontos előnyéből szövetségünk számításai szerint tízet-tizenötöt veszített el, így nem hivatalosan megvan a párizsi kvóta. Teljesen bizonyossá azonban várhatóan csak januárban válik az olimpiai indulása, amikor a világszövetség közzéteszi a hivatalos listát.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik