Darts: Ihász Veronika győzelemmel kezdett a WDF vb-jén

Vágólapra másolva!
2023.12.02. 22:42
null
Ihász folytathatja a világbajnoki szereplést (Fotó: twitter.com/DartsWDF)
Amit tavaly megtett Ihász Veronika, azt idén is teljesítette, vagyis továbbjutott a lakeside-i WDF-világbajnokság 1. fordulójából szombaton kora délután.Este aztán a legjobbnak nevezhető magyar dartsos, Kovács Patrik is táblához állt, ám nagy csatában kiélezett mérkőzésen végül döntő szettben kikapott az amerikai Jim Widmayertől.

Az angol, vagyis a hazai színeket képviselő Jo Clements ellen döcögősen kezdett a Győri Darts Club játékosa, az első legben négy kör alatt csupán 108 pontot szerzett, aztán fokozatosan belelendült. Az első játszmában négy breakleget követően hozni tudta a saját kezdését, s bár voltak nehézségei a kerekítésekkel és a kiszállózással, ellenfele nem volt elég hatékony, így lehetett Ihászé az első játszma.

A második szett sokkal szebben nézett ki, voltaképpen magabiztos játékkal húzta be honfitársunk, és takarította el az útból Clementset.

A magyar versenyző következő ellenfele a legjobb 16 között a szintén angol Lorraine Winstanley lesz, a 2019-es világbajnokság döntőse, a jelenlegi kiírás 7. kiemeltje.

Este aztán a férfiak versenyének első fordulójában a legjobb 32 közé jutásért lépett táblához a legjobb magyar férfi dartsos, Kovács Patrik, aki az amerikai Jim Widmayer ellen kezdte meg a szereplését. S, mint szűk háromnegyed órával később kiderült, be is fejezte.

Kovács ugyan bőséggel dobálta a 140-eket az első szettben – az első négy leg alatt ötöt –, ám a kiszállókkal hadilábon állt, s így az amerikai került előnybe. A második játszmában aztán már jobban összeállt Kovács játéka, 180-at is dobott, kétszer el is vette Widmayer kezdését és egyenlített.

A döntő szettben viszont hiába kezdett Kovács hátsó pályáról egy erős, 15 nyilas leggel, az amerikai a folytatásban javított a játékán és sorozatban három leget nyerve lezárta a meccset, s jutott tovább a második fordulóba.

A férfiak versenyében legközelebb vasárnap délután Takács Gábor lép színpadra, a holland Moreno Blom ellen áll tábla elé – szintén még az első fordulóban.

DARTS
WDF-VILÁGBAJNOKSÁG
NŐK
1. FORDULÓ (a 16 közé jutásért)
Ihász Veronika (64.20)
–Jo Clements (angol, 58.08) 2–0

FÉRFIAK 1. FORDULÓ (a 32 közé jutásért)
Jim Widmayer (amerikai, 82.26)
–Kovács Patrik (82.08) 2–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik