Dartscsapat-vb: győzelemmel kezdett a magyar páros, India leget sem tudott nyerni

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.06.16. 15:48
null
Kovács Patrik (balra) és Sárai Levente kettőse legyőzte Indiát (Fotó: Magyar Darts Szövetség/Facebook)
A Kovács Patrik, Sárai Levente kettős legveszteség nélkül, 4–0-ra legyőzte az indiai duót a dartscsapat-világbajnokságon Frankfurtban. Ez a győzelem azt jelenti, hogy késő este Kanada ellen a továbbjutást jelentő csoportelsőségért játszunk.

 

A fogadóirodák valamivel nagyobb esélyt adtak India győzelmére, ám a magyar kettős végig magabiztosan játszott. Az első legben Kovács Patrik oldotta meg a kiszállót. Az indiaiak hiába dobtak egy 180-at, a magyar fiúkat ez nem zavarta meg, Sárai Levente 25 pontról kiszállt, ezzel 2–0-ra növelte az előnyt. A harmadik legben egyből egy 140-nel nyitottunk, majd Kovács 76-ról oldotta meg a kiszállót. A negyedik legben szintén Kovács Patrik dobta meg a duplát, ezzel 4–0-ra vertük az indiaiakat.

Az esti mérkőzésen a kanadaiak ellen a továbbjutás lesz a tét. A kanadaiak egyébként csütörtökön 4–2-re győzték le az indiaiakat.

PDC CSAPAT-VILÁGBAJNOKSÁG, FRANKFURT
CSOPORTKÖR, 2. NAP
H-csoport:
India (Prakash Jiwa, Amit Gilitwala, 71.80)–Magyarország (Kovács Patrik, Sárai Levente, 76.10) 0–4

Később
21.50:
Kanada (12., Matt Campbell, Jeff Smith)–Magyarország (Kovács Patrik, Sárai Levente)

Korábban
A-csoport:
Finnország (Kantele, Myller, 79.11)–Kína (Cung Hsziao-csen, Ven Li-hao, 77.76) 4–0
I-csoport: Szingapúr (P. Lim, H. Lim, 78.38)–Fülöp-szigetek (Pérez, Ilagan, 82.70) 1–4
L-csoport: Svájc (16., Belmont, Walpen, 82.79)–Svédország (Nilsson, Lukasiak, 79.92) 1–4
G-csoport: Portugália (De Sousa, Almeixa, 79.70)–Litvánia (Labanauskas, Barauskas, 88.04) 1–4
K-csoport: Új-Zéland (Robb, Parry, 83.90)–Bahrein (Mahmud, Juszuf, 63.1) 4–1
J-csoport: Spanyolország (14., Justicia, Martínez, 78.05)–Izland (Charrua, Egilsson, 69.56) 4–2
E-csoport: Thaiföld (Eupakaree, Gaweenuntawong, 71.66)–Horvátország (Krcmar, Grbavac, 77.57) 3–4
D-csoport: Észak-Írország (8., Dolan, Gurney, 96.97)–Ukrajna (Omelcsenko, Pekaruk, 60.75) 4–0

A körmérkőzés után a csoportelsők jutnak a nyolcaddöntőbe, amelynek mérkőzéseit szombaton délután és este játsszák. Vasárnap délután lesznek a negyeddöntő meccsei, míg este az elődöntő és a döntő.

Az első négy kiemelt – Anglia, Hollandia, Wales és Skócia – erőnyerő, azaz nem vesz részt a csoportküzdelmekben, hanem csak a nyolcaddöntőben csatlakozik a viadalhoz.

Az idén kizárólag párosmeccseket játszanak, azaz minden mérkőzésen négyen, a párok körönként felváltva célozzák meg a táblát.

ERŐNYERŐK (A nyolcaddöntőben szállnak be)
Anglia
(1., Michael Smith, Rob Cross)
Wales (2., Gerwyn Price, Jonny Clayton)
Hollandia (3., Danny Noppert, Dirk van Duijvenbode)
Skócia (4., Peter Wright, Gary Anderson)

A CSOPORTOK
A-csoport:
Belgium (5., Dimitri Van den Bergh, Kim Huybrechts), Finnország (Marko Kantele, Paavo Myller), Kína (Cung Hsziao-csen, Ven Li-hao)
B-csoport: Németország (6., Gabriel Clemens, Martin Schindler), Hongkong (Man Lok Leung, Li Lok Jin), Japán (Macuda Dzsun, Goto Tomoja)
C-csoport: Ausztrália (7., Damon Heta, Simon Whitlock), Gibraltár (Craig Galliano, Justin Hewitt), Guyana (Norman Madhoo, Sudesh Fitzgerald)
D-csoport: Észak-Írország (8., Brendan Dolan, Daryl Gurney), Franciaország (Thibault Tricole, Jacques Labre), Ukrajna (Vladiszlav Omelcsenko, Ilja Pekaruk)
E-csoport: Írország (9., William O'Connor, Keane Barry), Horvátország (Boris Krcmar, Romeo Grbavac), Thaiföld (Attapol Eupakaree, Thanawat Gaweenuntawong)
F-csoport: Ausztria (10., Mensur Suljovic, Rowby-John Rodriguez), Egyesült Államok (Jules van Dongen, Leonard Gates), Dánia (Vladimir Andersen, Benjamin Drue Reus)
G-csoport: Lengyelország (11., Krzysztof Ratajski, Krzysztof Kciuk), Portugália (José de Sousa, Luis Almeixa), Litvánia (Darius Labanauskas, Mindaugas Barauskas)
H-csoport: Kanada (12., Matt Campbell, Jeff Smith), MAGYARORSZÁG (Kovács Patrik, Sárai Levente), India (Prakash Jiwa, Amit Gilitwala)
I-csoport: Csehország (13., Adam Gawlas, Karel Sedlácek), Fülöp-szigetek (Christian Perez, Lourence Ilagan), Szingapúr (Paul Lim, Harith Lim)
J-csoport: Spanyolország (14., José Justicia, Tony Martínez), Dél-Afrika (Devon Petersen, Vernon Bouwers), Izland (Vitor Charrua, Hallgrimur Egilsson)
K-csoport: Lettország (15., Madars Razma, Dmitrijs Zukovs), Új-Zéland (Ben Robb, Warren Parry), Bahrein (Baszem Mahmud, Abdulnasszer Juszuf)
L-csoport: Svájc (16., Stefan Belmont, Marcel Walpen), Svédország (Dennis Nilsson, Oskar Lukasiak), Olaszország (Michele Turetta, Massimo Dante)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik