Darts csapat-vb: kanadai és indiai riválisok a csoportkörben

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2023.06.09. 15:19
null
Jeff Smith az előző héten Nathan Aspinallt és Luke Humphriest is legyőzte New Yorkban (Fotó: Getty Images)
Pénteken kisorsolták a PDC darts csapat-világbajnokság csoportjait, a magyar Kovács Patrik, Sárai Levente kettős a kanadai és az indiai duóval találkozik a frankfurti csoportkör pénteki játéknapján.

 

A kiemelésekről is a mostani világranglista döntött, de nem a PDC által eredetileg meghatározott rendszerben (egy-egy nemzet második legjobb játékosának ranglistahelyezése határozza meg, hogy hol áll egy páros a kiemelési rangsorban), hanem más szisztéma szerint.

Az első négy kiemelt – Anglia, Hollandia, Wales és Skócia – erőnyerő, azaz nem vesz részt a csoportküzdelmekben, hanem csak a nyolcaddöntőben csatlakozik a viadalhoz.

A másik 36 ország csapatát 12 háromcsapatos csoportba sorsolták, egy-egy hármasba egy-egy kiemelt került, a magyar és az indiai pároshoz Kanada. Az is eldőlt, hogy a csoportkör első fordulójában, csütörtök este a magyarok nem játszanak, péntek délután a csütörtöki mérkőzés vesztesével, péntek este a győztessel találkozik Kovács Patrik és Sárai Levente.

A kanadai páros nagyon erős, Jeff Smith a múlt héten a döntőig menetelt a Worlkd Series New York-i állomásán (ott Michael van Gerwentől kapott ki), míg Matt Campbell hétről hétre bizonyítja a Players Championship és a European Tour-fordulókon, hogy szintén bármikor képes azonos szinten játszani a világ legjobbjaival.

A körmérkőzések után a csoportelső jut a nyolcaddöntőbe, amelynek mérkőzéseit szombaton délután és este játsszák. Vasárnap délután lesznek a negyeddöntő meccsei, este az elődöntő és a döntő.

Az idén kizárólag párosmeccseket játszanak, azaz minden mérkőzésen négyen, azaz a párok körönként felváltva célozzák meg a táblát.

A versenyt Magyarországon a Sport Tv közvetíti.

PDC CSAPAT-VILÁGBAJNOKSÁG, FRANKFURT
ERŐNYERŐK (A nyolcaddöntőben szállnak be)
Anglia
(1., Michael Smith, Rob Cross)
Hollandia (2., Michael van Gerwen, Danny Noppert)
Wales (3., Gerwyn Price, Jonny Clayton)
Skócia (4., Peter Wright, Gary Anderson)

A CSOPORTOK
A-csoport:
Belgium (5., Dimitri Van den Bergh, Kim Huybrechts), Finnország (Marko Kantele, Paavo Myller), Kína (Cung Hsziao-csen, Ven Li-hao)
B-csoport: Németország (6., Gabriel Clemens, Martin Schindler), Hongkong (Man Lok Leung, Li Lok Jin), Japán (Macuda Dzsun, Goto Tomoja)
C-csoport: Ausztrália (7., Damon Heta, Simon Whitlock), Gibraltár (Craig Galliano, Justin Hewitt), Guyana (Norman Madhoo, Sudesh Fitzgerald)
D-csoport: Észak-Írország (8., Brendan Dolan, Daryl Gurney), Franciaország (Thibault Tricole, Jacques Labre), Ukrajna (Vladiszlav Omelcsenko, Ilja Pekaruk)
E-csoport: Írország (9., William O'Connor, Keane Barry), Horvátország (Boris Krcmar, Romeo Grbavac), Thaiföld (Attapol Eupakaree, Thanawat Gaweenuntawong)
F-csoport: Ausztria (10., Mensur Suljovic, Rowby-John Rodriguez), Egyesült Államok (Jules van Dongen, Leonard Gates), Dánia (Vladimir Andersen, Benjamin Drue Reus)
G-csoport: Lengyelország (11., Krzysztof Ratajski, Krzysztof Kciuk), Portugália (José de Sousa, Luis Almeixa), Litvánia (Darius Labanauskas, Mindaugas Barauskas)
H-csoport: Kanada (12., Matt Campbell, Jeff Smith), MAGYARORSZÁG (Kovács Patrik, Sárai Levente), India (Prakash Jiwa, Amit Gilitwala)
I-csoport: Csehország (13., Adam Gawlas, Karel Sedlácek), Fülöp-szigetek (Christian Perez, Lourence Ilagan), Szingapúr (Paul Lim, Harith Lim)
J-csoport: Spanyolország (14., José Justicia, Tony Martínez), Dél-Afrika (Devon Petersen, Vernon Bouwers), Izland (Vitor Charrua, Hallgrimur Egilsson)
K-csoport: Lettország (15., Madars Razma, Dmitrijs Zukovs), Új-Zéland (Ben Robb, Warren Parry), Bahrein (Baszem Mahmud, Abdulnasszer Juszuf)
L-csoport: Svájc (16., Stefan Belmont, Marcel Walpen), Svédország (Dennis Nilsson, Oskar Lukasiak), Olaszország (Michele Turetta, Massimo Dante)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik