Videó: 30 méteres fák dőltek a nézők közé az egyik legrangosabb golfversenyen

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2023.04.08. 12:53
null
Közvetlen a nézők közé dőltek a hatalmas fák (Fotó: CNN)
A profi golfozók első 2023-as majortornája, a US Masters második köre közben, pénteken három hatalmas fa zuhant a szurkolók közvetlen közelébe a viharos időjárás miatt.

Az amerikai Masters második körének 17. lyukánál fordultak ki gyökerestül a földből a hatalmas fenyőfák közvetlenül a pálya melletti szakaszon. Az esetet követően azonnal felfüggesztették a versenyt – aznap már másodszor –, majd a szervezők a láncfűrészek segítségével darabolták fel és szállították el a kidőlt fákat.

A balesetet egyértelműen a viharos széllökések okozták, így ezt követően nem is folytatják a versenyt az időjárás javulásáig, ami vélhetően amerikai idő szerint szombat reggel következik be.

A Masters hivatalos Twitter-bejegyzésben közölte, szerencsére senkinek sem esett bántódása. Az egyik közelben ülő néző, Sylvia Martin így nyilatkozott a történtekről:

„Egy esernyő alatt ültünk, mert folyamatosan tobozok estek a fejünkre a nagy szélben, amin az elején még viccelődtünk is. Egyszer csak töréseket hallottunk és mindenki elkezdett futni körülöttünk. Nem volt sok lehetőségünk hová menekülni, szóval átmásztunk a pályaelválasztó kötélen és akkor láttuk, hogy végül a mi székeinken landoltak a fák” – mesélte el Martin.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik