ILCA-vb: Érdi Mária az ötödik helyen végzett

Vágólapra másolva!
2022.10.17. 09:22
null
Érdi Mária az ötödik helyen zárt a Galveston-öbölben (Fotó: Nemzeti Sport)
Érdi Mária az ötödik helyen végzett a vitorlázó ILCA6 (Laser)-világbajnokságon – adta hírül a Magyar Távirati Iroda.

 

A texasi Galveston-öbölben a korábbi korosztályos vb- és Eb-érmes magyar versenyző élete legjobb felnőtteredményét érte el.

A riói és tokiói olimpikon Érdi végig harcban volt a dobogóért, a négy selejtezőfutam után a második helyen került be az aranycsoportba, azaz a legjobbak közé. A további nyolc részverseny során nyert egy futamot és a vasárnapi záró napot a harmadik helyről várhatta, végül ötödik lett. Eddigi legjobb vb-eredménye a nyolcadik hely volt.

„Mi tagadás, csalódott voltam a végén – nyilatkozta a Magyar Vitorlásszövetség honlapjának Érdi Mária. – Aztán kicsit már hideg fejjel átgondoltam: nagyon jó hét áll mögöttem, amire ez az utolsó futam egyáltalán nem volt jellemző. Kiegyensúlyozottan, nem kockáztatva vitorláztam, ha hátrébb kerültem, szinte mindig vissza tudtam magam verekedni az elejébe. Olimpia előtt két évvel egy világbajnoki ötödik helyre igazán büszke lehetek, különösen úgy, hogy a tokiói olimpiai aranyérmes Rindom, az ezüstérmes Olsson, a kétszeres világbajnok, olimpiai negyedik Plasschaert és egy ügyes svájci lány, Maud Jayet van csak előttem."

Hozzátette, az olimpia után sérülés miatt hat hónapot ki kellett hagynia, majd júniusban elkapta a koronavírust, így nehéz éven van túl.

A női vb-n 40 nemzet 85 vitorlázója indult az egyszemélyes olimpiai hajóosztályban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik