Sznúker: Révész Bulcsú Európa-bajnoki bronzérmes

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2021.10.06. 10:20
A Portugáliában zajló sznúker Európa-bajnokság első versenyszáma rögtön hatalmas magyar sikert hozott, ugyanis Révész Bulcsú megszerezte a bronzérmet.

Az Eb nyitószáma az U18-as korosztály versenye, amelyen a 14 éves Révész Bulcsú tavaly negyeddöntőt játszott, így várható volt, hogy idén is jól fog szerepelni. Ennek megfelelően egészen remekül játszott a csoportkörben. Vesztett játszma nélkül, nagy brékekkel (60, 67, 79, 83, 88, 97) szerezte meg csoportja első helyét. A csoportkör után sem szállt el a lendület: az egyenes kieséses szakaszban további három meccset nyert, ezeket is simán, nullára, azaz úgy jutott el az elődöntőig, hogy hat ellenfelet győzött le a lehető legsimábban.

A négy között azonban már nem ment neki annyira jól a játék, illetve ellenfele, a 18 éves belga Julien Leclercq remekelt, és ezúttal ő győzött 4–0-ra. Az Európa-bajnok mégis a másik belga, Ben Mertens lett, aki három éve U16-os vb-győztes volt, s győzött már le profikat is. Egyébként ő a legfiatalabb játékos, aki meccset nyert a világbajnokságon, amikor a 2020-as torna selejtezőjében felülmúlta James Cahillt.

Az U18-as verseny másik magyar indulója, Nagy Erik is remekül szerepelt. Az első nemzetközi versenyén résztvevő 17 éves győri játékos is továbbjutott a csoportjából, és a 32 között búcsúzott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik