Darts-vb: Phil Taylor nyerte a Gary Anderson elleni rangadót

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.12.29. 23:58
null
Taylor ismét elhalasztotta a búcsút (Fotó: Twitter/PDC)
A világbajnokok csatájában a 16-szoros első Phil Taylor 5:3-ra legyőzte kétszeres győztes Gary Andersont a darts-vb negyeddöntőjében, ezzel az angol legenda készülhet a walesi Jamie Lewis elleni szombati elődöntőre.


A 16-szoros világbajnok Taylor, akinek ez az utolsó profi tornája pályafutása során, nagyon bekezdett. Rögtön elvette a kétszeres vb-első Anderson kezdését, majd a negyedik legben dobott 120-as kiszállóval 3–1-re megnyerte az első játszmát. (1:0)

A második szettben Anderson brékelt, 2–0-ra vezetett. Taylor visszajött, visszavette Anderson kezdését, de 2–2 után nem tudta hozni saját kezdését. Anderson ismét brékelt, és ezzel egyenlített. A körátlagokat tekintve Taylor 102.67-en állt, míg Anderson 99.49-en. (1:1)

A harmadik szettben Taylor fokozta a tempót, 106 fölé is ment a körátlagával. Anderson nem dobott jól, és ezzel az angol legenda 3–0-val megnyerte ezt a játszmát. (2:1)

A negyedik játszmában Anderson 2–0-ra vezetett, de Taylor egyenlített, és kezdhetett a 3:1-es vezetésért. Sikerült neki… (3:1)

Az ötödik szettben Taylor rögtön elvette a skót kezdését, hozta a sajátját, majd ismét brékelt – 4:1. Taylor nagyon ment, Anderson egyszerűen nem találta formáját. Könnyen lehet, hogy az előző körben kezdődött hátfájása még mindig hatással volt a játékára.

Anderson persze nem adta fel, olyannyira, hogy a hatodik szett első legjében rögtön elvette Taylor kezdését. Majd a szett is az övé lett 3–1-gyel. (4:2).

A hetedik leg három brékkel indult, így Taylor kezdhetett a végső győzelemért. Azonban nem bírta megcsinálni, Anderson ismét brékelt, majd hozta a saját kezdését, és máris 4:3 állt az eredményjelzőn.

A nyolcadikban 2–2 után Taylor megint kezdhetett a győzelemért, és ezúttal nem hibázta el. Taylor 3–2-re megnyerte a szettet, és ezzel a 16-szoros világbajnok 5:3-mal bejutott az elődöntőbe. Ellenfele a szenzációs formában játszó, selejtezőből induló walesi Jamie Lewis lesz.

 





Michael van Gerwen (holland, 1.)–Raymond van Barneveld (holland, 9.) 5:4 mérkőzésről bővebben ide kattintva olvashat!

A kora délutáni találkozókról itt tudhat meg többet!

DARTS, PDC-VILÁGBAJNOKSÁG, LONDON
NEGYEDDÖNTŐ

Phil Taylor (angol, 6.)–Gary Anderson (skót, 3.) 5:3
Korábban
Michael van Gerwen (holland, 1.)–Raymond van Barneveld (holland, 9.) 5:4
Jamie Lewis (walesi)–Darren Webster (angol, 23.) 5:0
Dimitri Van den Bergh (belga)–Rob Cross (angol, 20.) 4:5

AZ ELŐDÖNTŐBEN
20.30-tól
Michael van Gerwen (holland, 1.)–Rob Cross (angol, 20.) (Tv: Sport1)
Jamie Lewis (walesi)–Phil Taylor (angol, 6.) (Tv: Sport1)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik