MotoGP: Martín megfelezte ponthátrányát a katari sprinten

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2023.11.18. 20:36
null
Jorge Martín Katarban is sprintkirály volt, de mi lesz vasárnap (Fotó: AFP)
Idei nyolcadik sprintfutamgyőzelmét aratta Jorge Martín a MotoGP-ben a katari Nagydíjon, így biztos, hogy csak a jövő hét végi Valenciai Nagydíjon dől el, ki nyeri meg a 2023-as világbajnokságot.

 

Martín 14 pontos hátránnyal érkezett Loszailba, azaz Francesco Bagnaiának egy jó hétvégével esélye lett volna arra, hogy már most bebiztosítsa a vb-címe megvédését. Ehhez azonban a sprinten és a vasárnapi futamon együtt 38 pontosra kellett volna növelnie az előnyét.

Ám a szombati sprinten Martín győzött, Bagnaia pedig csak ötödik lett, így hét pontra csökkent a különbség, azaz egy Bagnaia-győzelemmel és Martín-nullázással is csak 32 pont lenne a különbség.

A sprintfutam idegesen kezdődött, az első kanyarnál a két vb-aspiráns összeért, majd néhány kanyarral később Martín kisodródása után Bagnaia megelőzte a spanyolt, aki az ötödik helyről tornázta vissza magát az élre, a 11 körös futam ötödik körének végén a pole pozíciós Luca Marinit megelőzve már az élen állt.

A végén Fabio Di Gianantonio és Marini végzett dobogós helyen, Bagnaiát még Álex Márquez előzte meg, az első öt helyen öt ducatis végzett.

Vasárnap újra Marini indul az élről Di Gianantonio és Márquez elől, a vb-aspiránsok a második sorból várják a rajtot Bagnaia, Martín sorrendben.

MOTOGP, KATARI NAGYDÍJ, LOSZAIL
Vasárnap
15.00:
Moto3, futam (Tv: Arena4)
16.15: Moto2, futam (Tv: Arena4)
18.00: MotoGP, futam (Tv: Arena4)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik