Autosport: hat nemzetközi versenysorozat látogat hazánkba jövőre

Vágólapra másolva!
2021.12.15. 21:48
A Formula–1-es Magyar Nagydíj mellett további hat rangos nemzetközi versenysorozat eseményét rendezi meg Magyarország jövőre autósportban – közölte az MTI, miután a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) Motorsport-világtanácsának párizsi ülésén elfogadták a 2022-es versenynaptárakat.

Az FIA hivatalos weboldalán közzétett program szerint az F1 magyarországi versenyhétvégéjét július 29. és 31. között rendezik a Hungaroringen, ahol az elitkategória képviselőivel együtt a F2-esek és a F3-asok is versenyeznek majd.

Újdonság, hogy Nyírádon ralikrossz Európa-bajnoki futamot rendeznek majd, mégpedig május 21-22-én.

Június 11-én és 12-én újra együtt szerepel a Hungaroringen a túraautó-világkupa (WTCR) és a gyorsasági kamion Európa-bajnokság (ETRC) mezőnye, utóbbiban a címvédő és háromszoros győztes Kiss Norberttel. Ezt követően június 23-25-én a Mecsek ralival együtt rendezik a Historic rali Európa-bajnokság jövő évi negyedik fordulóját, augusztus 5-7-én pedig a Hungarian Baja elnevezésű terepraliverseny az Európa-kupa idényének negyedik viadala lesz.

A rali Európa-bajnokság naptárában ezúttal nem szerepel Magyarország, ugyanakkor a sorozat utolsó állomásának egyelőre sem időpontja, sem helyszíne nincs még. A rali Európa-kupa naptárában viszont november 11-13-i dátummal ott van Magyarország, így annak a szériának az idényzáró futamát rendezik majd Rally Hungary néven.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik