MotoGP: a Sportdöntőbíróság döntött Rossi ügyében

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2015.11.05. 14:33
A nemzetközi Sportdöntőbíróság elutasította Valentino Rossi fellebbezését, így a világbajnoki pontversenyben vezető olasz pilótának az utolsó helyről kell rajtolnia vasárnap a MotoGP idényzáró futamán Valenciában. Rossit még a Malajziai Nagydíj után büntették meg, miután a sportfelügyelők szerint ő okozta Marc Márquez elesését a sepangi versenyen.

Rossi három büntetőpontot kapott, ezzel négyre nőtt ezek száma, ami automatikus visszasorolást jelent a következő versenyre. Rossi a Sportdöntőbíróságnál tett egy próbát, hátha módosítják a büntetését, de nem járt sikerrel.

Az olasz hétpontos előnnyel várja az idényzárót csapattársa, Jorge Lorenzo előtt, ami azt jelenti, hogy ha például Lorenzo nyer Valenciában, Rossinak másodiknak kell lennie a vb-címhez.

A 36 éves, kilencszeres vb-győztes versenyzőt a másfél héttel ezelőtti, malajziai futamot követően megbüntették, mert miután nagy csatát vívott a címvédő spanyol Marc Márquezzel, a hetedik körben a lábával odébb tolta mellette haladó riválisát, aki emiatt felborult, a kavicságyba került és feladta a futamot.

Rossi azt hangoztatta, hogy az összetettben őt hét ponttal lemaradva követő spanyol Jorge Lorenzo, valamint Márquez összeesküvést eszelt ki ellene, hogy megakadályozzák végső sikerét. Emiatt fordult a CAS-hoz is, és kérte büntetése törlését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik