MotoGP: Nem rúgtam – Rossi; Ezért piros lap jár – Márquez

Vágólapra másolva!
2015.10.26. 15:13
null
Valentino Rossi és Marc Márquez jó ideig nem fog bízni egymásban a pályán (Fotó: Reuters)
A MotoGP mezőnyéből utolsóként a vasárnapi Malajziai Nagydíj legellentmondásosabb eseményének két főszereplője is kifejtette, miként élte meg az ütközést és előzményeit. Az első hírekkel ellentétben Valentino Rossi nem hagyta el a pályát, csupán azért nem vett részt a hivatalos sajtótájékoztatón, mert nagyon melege volt, le akarta venni már a bőrruháját, és amúgy is azt hitte, hogy a sajtótájékoztató már véget ért, amíg ő a versenyigazgatóságon volt meghallgatáson.

 

ROSSI: NEM AKARTAM, HOGY ELESSEN
„Nem akartam, hogy Márquez elessen, és nem rúgtam meg – kezdte Rossi, akinek az idényzárót büntetés miatt az utolsó rajthelyről kell kezdenie. – A helikopterről készített felvételről pontosan látszik, hogy szélesen fordultam, mert zárni akartam előtte az ívet, és azt akartam, hogy tempót veszítsen. Nem volt más esélyem, mert minden féktávon megelőzött, aztán lelassított a kanyarban. Összeértünk, hozzámért, a kormányával a bal lábamon ütött meg. Ezért esett el, nem miattam. Amikor lecsúszott a lábam a lábtartóról, ő már elesett. Ha meg akartam volna rúgni, 20-30 méterrel előbb is megtehettem volna. Ráadásul, ha megrúgsz egy MotoGP-s motort, attól a másik még nem esik el, hiszen ezek a motorok nehezek, nagy a tapadás alattuk, satöbbi. Végül is Marc nyert, sikerült elérnie, hogy elveszítsem a bajnokságot, szóval most biztosan nagyon boldog."

NEM BÁNOM, AMIKET MONDTAM
„Hogy bánom-e, amiket csütörtökön mondtam? Nem, de az tény, hogy az igazság kimondásával csak még dühösebbé és idegesebbé tettem Márquezt, amire rosszul reagált. Azt gondoltam, hogy ha kimondom az igazat, akkor elgondolkozik azon, hogy itt is úgy versenyezzen-e, mint Ausztráliában, de pont az ellenkezőjét reagálta annak, mint amire számítottam, még inkább rátett egy lapáttal. De ha nem mondtam volna semmit, szerintem nagyjából akkor is így történt volna minden."

„Misanóban hibáztam, amikor Jorgét feltartottam, ezért kaptam egy büntetőpontot. De korábban sohasem kaptam még egyet sem, mert mindig sportszerűen versenyzem. Ez a három büntetőpont nagyon nehézzé teszi a valenciai versenyt, a bajnokságot is eldöntheti. Hiszen ha az utolsó helyről kell rajtolnom, szinte lehetetlen, ráadásul túlzásnak tartom a büntetést, mert nem akartam, hogy elessen. Már az első körökben vagy ötször-hatszor ránéztem Marcra, és jeleztem is neki, hogy mégis mi a f.szt csinálsz? Miért csinálod ezt már megint?" – zárta gondolatait Rossi.

MÁRQUEZ: MINDEN ELŐZÉSEM TISZTA VOLT
Nem meglepő módon, Márquez teljesen másképp élte meg az eseményeket.

„Nem tudom, hogy valaki a sisak alatt, hogyan gondolhat olyat, hogy a lábával kitesz egy másik versenyzőt a pályáról. Tudom, még fiatal vagyok, de ilyet még nem láttam, csalódott vagyok – mondta Márquez. – Inkább nem beszélnék arról, hogy a meghallgatáson mit mondott. Tisztelem őt annyira, hogy erről nem akarok mesélni. A felvételeken pontosan látszik, hogy mi történt, nem szorul magyarázatra. Az elején nehezen találtam a ritmust, hibáztam is, aztán Valentino megelőzött. Semmi más célom nem volt, mint hogy minél előbbre végezzek, és Jorge és Dani ellen harcoljak. Tudtam, hogy a futam második felében gyorsabb lehetek, mert teli tankkal voltak problémáim. Minden előzésem tiszta volt."

A FOCIBAN EZÉRT PIROS LAPOT ADNAK
„A 14-es kanyarban aztán megelőzött, nagyon-nagyon lelassított, kétszer rám nézett, és amikor látta, hogy közel vagyok, megrúgott. A fociban ezért piros lapot adnak, és azonnal el kell hagynod a pályát. Ehhez képest én ültem a bokszban, ő pedig versenyzett tovább. Az előzgetések ellenére is gyors köridőket futottunk, lehet látni, hogy utána rosszabbakat ment. Nyilván zavartam őt a versenyében, ahogy ő is zavart engem, hiszen egyikünk sem találta a legjobb ritmust. Idegességből tette mindezt, de ne felejtsük el, hogy az életünkkel játszunk odakint. Ez a manőver egyértelműen mutatja, hogy a versenyző elvesztette a kontrollt.”

„Remélem, ennek a történetnek itt vége van, de tartok tőle, hogy nem így lesz. Valenciában a saját versenyemet akarom futni, megnyerni a futamot, ami nagy motivációt adhat a következő szezonra" – zárta szavait a világbajnoki címvédő.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik