MotoGP: Indianapolis kikerült a 2016-os naptárból

KOVÁCS NIKOLETTKOVÁCS NIKOLETT
Vágólapra másolva!
2015.09.11. 19:00
null
Indianapolisban jövőre már nem lesz MotoGP-futam (Fotó: AFP)
Pénteken hivatalossá vált a MotoGP 2016-os versenynaptára, amelyben már nem szerepel az indianapolisi verseny. 2013-ban még három futamot rendeztek az Egyesült Államokban, mostantól egyre csökkent az amerikai helyszínek száma.

Az Indianapolis Motor Speedway oldalán azt írják, a felek közös akarattal álltak el a folytatástól, aminek némiképp ellentmond, hogy pár nappal ezelőtt elkezdték árulni a jövő évi jegyeket, amelyek árát természetesen megtérítik.

Érkezik viszont az Osztrák Nagydíj, amit egy héttel a cseh verseny előtt láthatunk. Furcsa két ilyen közeli helyszínt egymás után látni a naptárban, kérdés, hogy ez mennyire érinti majd rosszul a szervezőket, hiszen hátrányosan befolyásolhatja a nézőszámot.

Amennyiben megrendezik a brnói versenyt... Hiába az egy hónappal ezelőtti 5 éves szerződéshosszabbítás, a viharfelhők továbbra sem oszlottak el a rendezők feje fölül.

A pályának továbbra sem sikerült egyezségre jutnia a cseh kormánnyal, azaz a financiális problémák még mindig fennállnak. Ezt ma Ivana Ulmanova, az Automotodrom Brno igazgatóasszonya is megerősítette az NSO-nak.

Marc Márquez egyébként kedden megtett néhány kört az osztrák helyszínen.

„Papíron könnyűnek néz ki a spielbergi aszfaltcsík, de egyáltalán nem az. Főként a nagy szintkülönbségek teszik nehézzé a pályát." – vonta le a konklúziót a négyszeres világbajnok.

Silverstone jövőre már július közepén fogadja a MotoGP-t, a sógorok versenye előtt egy hónappal.

„Ami az időjárást illeti, igazából semmit sem jelent. Mindannyian tudjuk, hogy Angliában bármi előfordulhat, bár papíron melegebbnek kéne lennie. Számomra nagyobb kérdés, hogy nem veszítünk-e majd nézőket, hiszen sokkal közelebb leszünk a Formula–1-es Brit Nagydíjhoz, és nem vagyok benne biztos, hogy ilyen rövid időn belül az emberek két versenyt is bevállalnak – mondta Bradley Smith hazai versenyéről. – Annak viszont nagyon örülök, hogy az októberi tengerentúli versenyek sorrendje megváltozik, és Malajzia lesz az első. Kétségkívül ez az év jelenti a legnagyobb kihívást fizikailag, főleg, ha minden edzés és a verseny is száraz pályán zajlik."

A MOTOGP 2016-OS VERSENYNAPTÁRA
Március 20.: Katari Nagydíj (Losail)
Április 3.: Argentin Nagydíj (Termas de Rio Hondo)
Április 10.: Amerikai Nagydíj (Austin)
Április 24.: Spanyol Nagydíj (Jerez)*
Május 8.: Francia Nagydíj (Le Mans)
Május 22.: Olasz Nagydíj (Mugello)
Június 5.: Katalán Nagydíj (Barcelona)
Június 26.: Holland Nagydíj (Assen)
Július 10.: Német Nagydíj (Sachsenring)
Július 17.: Brit Nagydíj (Silverstone)
Augusztus 14.: Osztrák Nagydíj (Red Bull Ring)
Augusztus 21.: Cseh Nagydíj (Brno)*
Szeptember 11.: San Marinó-i Nagydíj (Misano)
Szeptember 25.: Aragóniai Nagydíj (Aragon)
Október 9.: Malajziai Nagydíj (Sepang)
Október 16.: Japán Nagydíj (Motegi)
Október 23.: Ausztrál Nagydíj (Phillip Island)
November 6.: Valenciai Nagydíj (Valencia)
*még nincs szerződés

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik