3 érv a reggeli jógázás mellett

Vágólapra másolva!
2018.09.01. 20:03
Mikor jógázzunk? Nos, a válasz magától értetődő: amikor időt tudunk rá szánni. Ha csak munka után jut rá, késő délután, az sem baj, ezúttal azonban a reggeli jógázás mellett sorolunk fel három érvet, ami miatt érdemes kicsit korábban kelni.

FELFRISSÍT

Mint minden testmozgás, ez is felfrissít, és még csak ki sem kell mozdulnunk a lakásból, elég csupán beszerezni egy jógaszőnyeget, és elsajátítani néhány alapvető gyakorlatot. Ennek főleg a téli nagy hidegben lehet előnye, arról nem is beszélve, hogy nem csak energikusabban, de jobb kedvvel is indulunk majd munkába.

CSÖKKENTI A FÁJDALMAT

Egy 2012-ben publikált kutatás megállapította, hogy a rendszeres jógázás csökkenti az ízületi fájdalmat, ami főleg idősebb korban lehet fontos. Nem mindegy persze, milyen gyakorlatokat végzünk, ezért először mindenképpen érdemes venni néhány órát. Nagy előnye, hogy a reggeli fáradtságot is csökkenti, úgyhogy tényleg érdemes fél órával korábban kikelni az ágyból, s jobban indul a napunk.

RENDSZERT VISZ AZ ÉLETÜNKBE

Oké, tudjuk, ez alapvetően minden sportra igaz, de itt tényleg elég negyedórát rászánnunk, míg a futás ennél sokkal több időt elvesz, főleg ha arra gondolunk, ősszel és télen mennyi idő elmegy csak a felöltözéssel. Márpedig reggel az sem utolsó szempont, hogy időt spóroljunk, a futást vagy egyéb sportot pedig akár estére is beiktathatjuk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik