Sajtóvisszhang: „A Tobolt húsz perc alatt eltaposták és kirúgták a BL-ből”

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2022.07.14. 09:14
null
A Tobol ellen duplázó Fortune Bassey látványos szaltóval ünnepelt (Fotó: Török Attila)
A Ferencváros–Tobol (5–1) Bajnokok Ligája-selejtező után, illetve a Ferencváros–Slovan 2. fordulós meccs előtt megnéztünk néhány kazah és szlovák oldalt, hogy írnak a tegnapi meccsekről, illetve a jövő heti folytatásról.

 

 

„A Tobol nagyon kikapott” – írja főcímében a zakon.kz, amely kifejti, hogy a vendégcsapat szurkolói húsz perc után felháborodtak (a Groupama Arénában mintegy ötven vendégdrukker volt – a szerk.), hiszen akkor már három gólnál tartott a Ferencváros. A cikk a Tobol vezetőedzőjének, Milan Milanovicsnak a sajtótájékoztatón adott nyilatkozatával zárul, amelyben a szerb szakember elismerte, az erősebb csapat jutott tovább; illetve azzal, hogy a Tobol az Európa-konferencialigában folytathatja szereplését a gibraltári Lincoln Red Imps ellen.

Még élesebben fogalmaz a sport.kz beszámolója a Tobol 5–1-es budapesti veresége kapcsán. „A Tobolt húsz perc alatt eltaposták és kirúgták a Bajnokok Ligájából”írja a sportportál, amelynek munkatársa, Alekszandr Sztrelnyikov a lefújás után kérdésünkre megjegyezte, a Tobol, kiváltképp a csapat védelme, sokkal gyengébb teljesítményt nyújtott annál, amire számítottak.

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy a szerdai mérkőzések után hogyan várja a szlovák sajtó a jövő heti, Ferencváros–Slovan találkozót, hiszen az FTC mellett a pozsonyiak is továbbjutottak: hosszabbításban, 0–1-ről fordítva búcsúztatták idegenben a grúz Dinamo Batumit. Az pedig már korábban eldőlt, hogy a magyar és a szlovák bajnok egymással mérkőzhet a következő körben.

„Váratlan fordulat Batumiban, a Ferencváros vár a Slovanra” – írja a kosiceonline.sk. A cikk a Slovan grúziai meccséről azt írja, hogy Holman Dávidék (a korábbi ferencvárosi a kezdőcsapat tagja volt – a szerk.) főleg az első félidőben játszottak fölényben, a 104. percben viszont, amikor a hazaiak megszerezték a vezetést, úgy tűnt, eldőlt a továbbjutás. A Slovan azonban előbb váratlanul egyenlített, majd a 123. percben Vladimir Weiss szögletből csavart góljával tovább is jutott.

A szlovákok hőse, a győztes gól szerzője arról beszélt a lefújás után, hogy bízik benne, telt ház előtt fogadhatják a Ferencvárost.

A Ferencváros elleni BL-selejtezővel kapcsolatban több portál is közölte már a jegyvásárlással kapcsolatos információkat, illetve azt, hogy a párharc második meccsén, július 27-én, 20.30 órától fogadja a Slovan az FTC-t Pozsonyban.

A pravda.sk képgaléria formájában mutatja be a Slovanra váró Ferencváros játékosait, hangsúlyozva, hogy szerdán csak egy magyar, Dibusz Dénes szerepelt az FTC-ben. „Futballzsoldosok orosz vezetés alatt – ez a Ferencváros. A híres magyar márka manapság már nem is annyira magyar. Csak egy magyar játékos játszik rendszeresen a kezdőcsapatában” – fogalmaz a szlovák oldal.

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ

FERENCVÁROS–TOBOL (kazah) 5–1 (3–1)
Budapest,
Groupama Aréna, 17 347 néző. Vezette: Jakubik (lengyel)
FTC: Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Kovacevic (Knoester, 82.), Civic – Laidouni, Zachariassen (Mercier, 83.), Esiti (Loncar, 75.) – Nguen (Auzqui, 68.), F. Boli (Bassey, 68.), A. Traoré. Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov
TOBOL: Mokin – Kairov, Malij, Tomasevics, Amanovics – Tagibergen, Jovancsics, Zsarinbetov (Muzsikov, 68.) – Tosics (Zsakszilikov, 78.), Sergeyev (Déblé, 75.), Brígido (Vukadinovics, 75.). Vezetőedző: Milan Milanovics
Gólszerző: A. Traoré (4., 17.), Laidouni (21.), Bassey (74., 90+1.), ill. Sergeyev (23.)
Kiállítva: Muzsikov (82.)
Továbbjutott: a Ferencváros, 5–1-es összesítéssel

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

GÓLVIDEÓK ITT!

Dinamo Batumi (grúz)–Slovan Bratislava (szlovák) 1–2 – hosszabbítás után
Továbbjutott: a Slovan Bratislava 2–1-es összesítéssel

SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ
Július 20.: Ferencváros–
Slovan Bratislava (szlovák)
Július 27.:
Slovan Bratislava (szlovák)–Ferencváros

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik