BL-selejtező: a 105. percben még hátrányban volt, de továbbment a Slovan

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.07.13. 22:00
null
Hihetetlen hajrában jutott tovább a Slovan Bratislava (Fotó: Facebook/SK Slovan Bratislava)
Az első mérkőzéshez hasonlóan a visszavágó rendes játékideje sem hozott gólt a grúz Dinamo Batumi és a szlovák Slovan Bratislava párharcában a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében, majd a hosszabbításban bár a 105. percben a Batumi szerzett vezetést, a pozsonyiak megfordították a mérkőzést és 2–1-re legyőzték grúz vendéglátójukat.

A Slovan Bratislava a hazai első mérkőzésen nem tudott előnyt kiharcolni a grúziai visszavágóra, ahol az ötszörös magyar válogatott Holman Dávid ezúttal kezdőként kapott lehetőséget Vladimír Weiss vezetőedzőtől, de a félidőben az Atlético Madridtól érkező Ivan Saponjicsváltotta.

Az első mérkőzéshez hasonlóan a második 90 perc sem hozott gólt, majd a hosszabbításban további közel negyedórát kellett várni az első találatra, amikor Zuriko Davitasvilimegszerezte a vezetést a Batuminak

A szlovákok azonban előbb az örmény Tigran Barszegjan révén a 115. percben egyenlítettek, majd a 123. percben a vezetőedző fiának, Vladimír Weissnek a nem mindennapi góljával (szögletből csavart a kapuba) nemcsak a mérkőzést, hanem a párharcot is megfordították és 2–1-es győzelemmel jutottak tovább.

BATUMI–SLOVAN 1–2 – ÖSSZEFOGLALÓ

A következő körben a Slovan a kazah Tobolt hazai pályán 5–1-re legyőző Ferencvárossal találkozik.

A szlovén Maribor a fehérorosz Sahtyor Szoligorszk ellen hazai pályán nem tudott előnyt kiharcolni az odavágón (0–0), de a második mérkőzésen a Ferencvárostól kölcsönvett Roko Baturina duplájával 2–0-ra nyert és továbbjutott.

A keddről az időjárási körülmények miatt szerdára elhalasztott Klaksvík–Bodö/Glimt visszavágót a feröeriek bár háromgólos mínuszból várták, remekül kezdtek és két gyors gólt szerezve közel kerültek a bravúrhoz. A második játékrészben azonban a norvégok hamar szépítettek, s noha a házigazda újabb góllal még közel állt hozzá, hogy ledolgozza a hátrányát, végül a Bodö/Glimt Victor Bonifacee párharcban szerzett négy góljának köszönhetően 4–3-as összesítéssel a BL következő körébe lépett. Turi Géza nem lépett pályára a feröerieknél.

A román CFR Cluj az első mérkőzésen gól nélküli döntetlent játszott a Pjunik Jerevánnal, majd a visszavágón BismarkNanaAdjei-Boateng révén már hat perc után vezetett. Az örmények viszont a 89. percben Zoran Gajics góljával egyenlítettek és hosszabbításra mentették a találkozót. A kétszer 15 perces ráadásban aztán a kolozsváriak Claudiu Petrila révén ismét előnybe kerültek, a Pjunik pedig büntetőt is hibázott, aztán a 119. percben Gajics második góljával mégis tizenegyespárharcra mentette az összecsapást.


A szétlövésben az örmények nem hibáztak, miközben a kolozsváriaktól előbb a második körben Petrila, majd az ötödikben Mario Camora sem tudta értékesíteni a tizenegyesét, így a Pjunik jutott tovább.

Az északír Linfield a walesi The New Saintstől az első mérkőzésen 1–0-s vereséget szenvedett, s a visszavágón is sokáig úgy tűnt, hogy a TNS megőrzi az előnyét, de a házigazdák az utolsó pillanatban, a 94. percben Jamie Mulgrew góljával hosszabbításra mentették a párharcot. Sőt, a ráadásban sem kellett sokat várni az újabb északír találatra, hiszen a 95. percben Ethan Devine is bevette a walesi kaput, amire a The New Saints már nem tudott válaszolni.

BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ

KÍ (feröeri)–Bodö/Glimt (norvég) 3–1
Továbbjutott: a Bodö/Glimt 4–3-as összesítéssel

Sahtyor Szoligorszk (fehérorosz)–Maribor (szlovén) 0–2
Továbbjutott: a Maribor 2–0-s összesítéssel

Dinamo Batumi (grúz)–Slovan Bratislava (szlovák) 1–2 – hosszabbítás után
Továbbjutott: a Slovan Bratislava 2–1-es összesítéssel

Ferencváros–Tobol (kazah) 5–1
Továbbjutott: a Ferencváros 5–1-es összesítéssel

CFR (román)–Pjunik (örmény) 2–2 – tizenegyesekkel: 3–4
Továbbjutott: a Pjunik Jereván tizenegyesekkel

Linfield (északír)–The New Saints (walesi) 2–0 – hosszabbítás után
Továbbjutott: a Linfield 2–1-es összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik