BL: tripla és dupla, a PSV kiütötte otthon a Galatasarayt

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.07.21. 23:03
null
Mario Götze (balra) két gólt szerzett a Galatasaray elleni párharc hazai mérkőzésén (Fotó: AFP)
A PSV 5–1-re legyőzte hazai pályán a Galatasarayt a labdarúgó Bajnokok Ligája második selejtezőkörének első mérkőzésén. A Crvena zvezdának Kazahsztánban szakadt meg a 40 meccses veretlenségi sorozata, az Olympiakosz minimális előnyt szerzett azeri ellenfelével szemben, míg Holman Dávid csapata, a szlovák bajnok Slovan nem bírt a Young Boysszal.

Eran Zahavi három és Mario Götze két góljával a holland bajnoki ezüstérmes PSV otthon 5–1-re nyert a török ligában második helyen végző Galatasaray ellen a forduló slágerpárharcának első meccsén, ezzel óriási lépést tett a továbbjutás felé, talán nem túlzás kijelenteni, hogy el is döntötte azt. Az isztambuli sztárcsapat kapujában Fernando Muslera állt, aki 17 nappal ezelőtt még az uruguayi válogatott kapuját védte a Kolumbia elleni Copa América-negyeddöntőben.

Götze duplája – egyik gól szebb volt, mint a másik

A szerb bajnok Crvena zvezda 2–1-re kikapott Kazahsztánban a Kajrat Almatitól, így megszakadt a tavaly október óta őrzött 40 meccses veretlenségi sorozata. A hazaiak győztes gólját a kameruni belső védő, Macky Bagnack szerezte, aki az FC Barcelonánál nevelkedett, és annak idején több mint 40 meccsen pályára is lépett a katalánok B-csapatában.

Holman Dávid együttese, a szlovák bajnoki aranyérmes Slovan Bratislava nem bírt otthon a svájci Young Boysszal. A magyar futballista súlyos térdsérülése miatt nem játszhatott. A Legia Warszawa az észt Flora Tallinn (2–1), míg az Olympiakosz az azeri Neftci (1–0) ellen szerzett minimális előnyt az idegenbeli visszavágóra.

A szlovén Mura és a bolgár Ludogorec összecsapásán nem született gól. Ennek a párharcnak a vesztese játszik a Ferencváros–Zalgiris csata kiesőjével az Európa-liga harmadik selejtezőkörében.

BAJNOKOK LIGÁJA-SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
BAJNOKI ÁG

Kajrat Almati (kazah)–Crvena zvezda (szerb) 2–1
Malmö FF (svéd)–HJK (finn) 2–1
NS Mura (szlovén)–Ludogorec Razgrad (bolgár) 0–0
Slovan Bratislava (szlovák)–Young Boys (svájci) 0–0
Legia Warszawa (lengyel)–Flora Tallinn (észt) 2–1
Olympiakosz Pireusz (görög)–Neftci (azeri) 1–0
NEM BAJNOKI ÁG
PSV (holland)–Galatasaray (török) 5–1
A visszavágókra a jövő héten kerül sor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik