Légiósok: Holman Dávid térdét Bécsben műtik meg

Z. A.Z. A.
Vágólapra másolva!
2021.07.08. 09:19
null
Holman Dávidra hosszú kihagyás vár (Fotó: Dömötör Csaba)
A Slovan Bratislava edzésén szenvedett súlyos sérülést Holman Dávid: elszakadt keresztszalagját csütörtökön operálják meg.

Nagyon lelkesen készült, hogy szerdán a Slovannal megteszi az első lépést a Bajnokok Ligájában a csoportkör felé, azonban elegendő volt egyetlen rossz mozdulat ahhoz, hogy ne csak az ír Shamrock Rovers elleni hazai selejtezőt hagyja ki, hanem hosszú ideig ne futballozhasson. Az ötszörös válogatott Holman Dávidnak a csapat szombati edzésén szakadt el az elülső keresztszalagja, csütörtökön Bécsben megoperálják – a sérülés jó esetben is legalább öt hónapos kihagyást jelent.

„Egymás közötti játék volt, éppen ziccerlabdával ugrattam ki az egyik társamat, amikor éreztem, a támaszkodó lábam térde megroppan – idézte fel a történteket lapunknak Holman Dávid.A pattanó hang annyira hangos volt, hogy a mellettem lévő társam is hallotta: a lábam azonnal zsibbadni kezdett, de nem is a fájdalom miatt kerültem magam alá, hanem azért, mert tudtam, milyen nehéz időszak előtt állok. Nagy köszönettel tartozom Dzsudzsák Balázsnak, aki elintézte, hogy Győrben egy magánklinikán soron kívül, munkaszüneti napon is fogadjanak, sajnos a vizsgálat megállapította, elszakadt az elülső keresztszalagom. Csütörtökön Bécsben megoperálnak, olyan új technológiával, amely után gyorsabb a regeneráció. Persze így is minimum öt hónapos kihagyás vár rám, sok függ attól, miként reagál majd a testem a beavatkozásra.”

Holman Dávid alapembere, egyik legbiztosabb pontja az előző idényben a bajnoki címet és a Szlovák Kupát is megszerző Slovannak – a klub februárban hosszabbított vele 2023 nyaráig –, jó ideig azonban csak a partvonalon kívülről szoríthat azért, hogy együttesének megint jó éve legyen.

„Nagyon nehéz feldolgozni, ami történt, szerencsére a feleségem, a családom támogatása rengeteg erőt ad – folytatta a 28 esztendős labdarúgó. – Óriási szeretetet kapok a csapattársaimtól, Vladimír Weiss vezetőedzőtől, köszönöm, hogy rengetegen állnak mellettem. Úgy számolok, pénteken elhagyhatom a klinikát, és attól a pillanattól kezdve kezdődik a rehabilitáció, amelynek Pozsony és Besztercebánya lesz a bázisa. Mindent megteszek, hogy a korábbinál is erősebben térjek vissza.”   

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik