Francia meló: Mbappé Madridban is betalált, de jött Benzema...

Vágólapra másolva!
2022.03.09. 20:45
null
A nap hőse a futballvilágban (Fotó: AFP)
A Real Madrid nagyon nehéz helyzetből is visszakapaszkodott a PSG ellen: a spanyol csapat 3–1-re megverte odahaza a francia csapatot, és bejutott a negyeddöntőbe a labdarúgó Bajnokok Ligájában.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
REAL MADRID (spanyol)–PARIS SAINT-GERMAIN (francia) 3–1 (0–1)

Madrid, Santiago Bernabéu, 60 095 néző. Vezette: Makkelie (holland)
REAL MADRID: Courtois – Carvajal (Lucas Vázquez, 66.), Éder Militao, Alaba, Nacho – Modric, T. Kroos (Camavinga, 57.), F. Valverde – Asensio (Rodrygo, 57.), Benzema, Vinícius Júnior. Vezetőedző: Carlo Ancelotti
PSG: G. Donnarumma – Hakimi (Draxler, 88.), Marquinhos, Kimpembe, Nuno Mendes – Danilo Perreira (Di María, 80.), Verratti, L. Paredes (I. Gueye, 71.) – Neymar, Messi, Mbappé. Vezetőedző: Mauricio Pochettino
Gólszerző: Benzema (61., 76., 78.), ill. Mbappé (39.)
Továbbjutott:
a Real Madrid, 3–2-es összesítéssel

ÖSSZEFOGLALÓ

Azon túl, hogy melyik csapat jut tovább, leginkább az foglalkoztatta a futball szerelmeseit, hogy szerepelhet-e a visszavágón a PSG szupersztárja, a hétfői edzésén Idrissa Gueye által lerúgott Kylian Mbappé, akiről az esetet követően azt írták a francia sajtóban, hogy súlyosnak tűnő sérülést szenvedett.

PUSKÁS AKADÉMIA: DÖNTETLEN A REAL MADRID ELLEN

A 2011-ben kezdődött hagyomány a tavalyi Covid-szünet után folytatódott: 11. alkalommal is megmérkőztek a Real-ifikkel a Puskás Akadémia végzősei a madridiak tavaszi hazai BL-nyolcaddöntője előtt, 0–0-val ért véget a meccs. Az U17-es Real Madrid pedig a 14. Puskás-Suzuki-kupa résztvevője lesz Felcsúton pünkösdkor, ugyancsak hagyományosan.

Szerda délután már sejteni lehetett, nem akkora a baj, hiszen a francia kiválóság jókedvűen bámészkodott a Santiago Bernabéuban, amely könnyen lehet, hogy jövőre már állandó állomáshelye lesz, hiszen a hírek szerint a Real Madrid továbbra sem mondott le a megszerzéséről. Erre legkorábban a nyári átigazolási időszakban kerülhet sor, ám addig elképzelhetőnek tűnt, hogy a hőn áhított játékos búcsúztatja az elitsorozattól, hiszen az első felvonáson éppen ő juttatta előnyhöz a párizsiakat egy kései góllal.

Éppen ezért agresszívebben kezdtek a gólkényszerben pályára lépő „királyiak”, de a franciák hamar visszavették a gyeplőt, s közel 40 perccel később már sokkal kényelmesebb pozícióba kerültek.

Alaposan megdolgozott a vezető találat megszerzéséért a már sokat emlegetett Mbappé: a 13. percben ziccert hibázott, a 34. percben les miatt annullálták a találatát, öt perccel később viszont már valóban ünnepelhetett – Neymar zseniális átadásával iramodott meg, majd rávezette a labdát az egyedül maradt David Alabára, nagyszerű lövésénél pedig Thibaut Courtois sem segíthetett. A GÓL ITT!

Egy kis stat: Kylian Mbappé az elmúlt idény kezdete óta 8-szor volt eredményes a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában, ezzel listavezető.

Könnyen reménytelen helyzetbe kerülhettek volna madridiak a fordulást követően, de az 54. percben hiába volt eredményes Mbappé, les miatt újfent érvénytelenítették a gólját.

Még ennél is fájdalmasabb volt a vendégeknek, hogy nem sokkal később a tavaly nyári Európa-bajnokságon remeklő Gianluigi Donnarumma gyakorlatilag megajándékozta a Realt az egyenlítéssel. Ahelyett, hogy kivágta volna a labdát a tribünre, véletlenül Vinicíus Júnior elé tálalt, a brazil centerezésénél pedig már egyszerű dolga volt a csapatában 500. alkalommal kezdő Karim Benzemának. Hozzá kell tenni, a rutinos francia csatár finoman szólva is megszorongatta a szorult helyzetben hibázó Donnarummát. A GÓL ITT!

Kijelenthető a PSG-ről, hogy a Bajnokok Ligája ezen szakaszában könnyen összetörik a kapott gólok után. Emlékezetes az öt évvel ezelőtti, Barcelona elleni mérkőzés, amikor a négygólos előnyről kizúgtak a párizsiak.

Most sem jött össze a stabilizáció a kapitális hiba után, Benzema két percen belül tripláig jutott (A GÓLOK ITT), így a „királyiak” összesítésben 0–2-ről, reménytelennek titulált helyzetből megfordították a mérkőzést, és a nyolc közé jutottak. 3–1

PERCRŐL PERCRE

Elképesztő, 2005-től minden évben betalál legalább egyszer a BL-ben...



34 évesen és 80 naposan Benzema a legidősebb, aki a BL-ben mesterhármast szerzett. Megelőzte Olivier Giroud-t, aki 34 évesen és 63 naposan bosszantotta a Sevillát, 2020-ban.

Benzema négy idényben is 30 gól fölé jutott a Realban, korábban csak Di Stéfano, Puskás Ferenc, Hugo Sánchez és Cristiano Ronaldo volt erre képes!

Mesterhármas a Real színeiben a BL-ben: Ronaldo (a Manchester United ellen), Cristiano Ronaldo (Wolfsburg, Bayern München, Atlético Madrid) és Benzema (PSG).




90+5. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS, TOVÁBBJUTOTT A REAL MADRID!


Jó meccseket szokott játszani Spanyolországban a PSG...

90+3. perc Tartja a labdát a Real. Mbappé megindul a balon, de szereli őt Vázquez! Rossz volt a csel, pontosabban, elesett a gall. Elesik a PSG is a jelek szerint.

90. perc Hopp, Messi ballal 27-ről nem sokkal tekeri a labdát a bal felső sarok mellé szabadrúgásból. Courtois vetődve biztosított.

Négy perc a ráadás!

89. perc Vázquez jobbról középre ad, Mendes kirúgja a labdát a kapu elől, Modric ballal 18-ról, középről milliméterekkel tekeri a labdát a jobb felső sarok mellé!

88. perc Julian Draxler be, Hakimi le, védő helyett karmester-szélső. Messi 28 méteres szabadrúgása rossz.

87. perc Benzema passzát elveszi az ötösön Rodrygo elől Mendes. Kontra, Mbappét ellökik még jóval a 16-os előtt. Lucas Vázqueznek sárga lap.

85. perc Kimpembe ellöki Rodrygót a 16-os előtt, középen. Szabadrúgás. Kupaktanács. Rodrygo ballal a sorfalba lő, majd a kipattanót a bal alsó mellé vágja 14-ről, méterekkel.

84. perc Presnel Kimpembe kap sárga lapot a rajta gúnyolódó Vinícius ellökéséért.

És Benzema megelőzte ma a nagy Alfredo Di Stéfanót is! (Fotó: Sz. Gy., forrás: Marca)
És Benzema megelőzte ma a nagy Alfredo Di Stéfanót is! (Fotó: Sz. Gy., forrás: Marca)


81. perc Asraf Hakimi kap sárga lapot Vinícius felrúgásáért.

Messi a kerrierje során a Real ellen játszott legtöbbször. 47 meccs, 26 gól, 14 gólpassz.

ÁDM a Realban: 190 meccs, 36 gól, 85 gólpasszal. Di María a Real ellen: 6 meccs, 2 kanadai ponttal.

80. perc Ángel Di María be, Danilo le.


Szóval biztosan megelőzte Raúlt...

78. PERC NEM IGAZ, KARIM BENZEMA ISMÉT BETALÁL, jobbal a bal alsóba lő! Vinícius most sem remekelt az ötös bal sarka előtt, szerelte őt Marquinhos. De a védő középre passzol, 15-ről, középről Benzema jobb külsővel a kapuba lő: 3–1!

76. PERC KARIM BENZEMA kissé jobbról, hét méterről jobbal a jobb alsóba lő! Benzema remek passzát Vinícius nem merte ellőni, középre passzol az ötös bal sarka elől, Modric hét PSG-s között is megtalálta az egy szem realost. A bevetődő Marquinhos is beleért még, ez zavarta meg a kapust: 2–1!

74. perc Messi és Modric versenyfutása. Aranylabdások párbaja.

Még egy gól, és Benzema beéri Raúlt a realos BL-listán, lásd lejjebb.

73. perc Vinícius... ballal a léc fölé lő hat méterről, Benzema rossz passza Kimpembéről a brazil elé pattant... ZICCER VOLT!

71. perc Idrissa Gueye be, Paredes le (gyalogol), szűrőcsere.

Csapattársak
Marquinhos, Neymar, ill. Éder Militao, Casemiro, Marcelo, Rodrygo, Vinícius Júnior (Brazília válogatottja)
Presnel Kimpembe, Kylian Mbappé, Laywin Kurzawa, ill. Ferland Mendy, Karim Benzema, Eduardo Camavinga (Franciaország)
Colin Dagba, ill. Eduardo Camavinga (francia U21-es vál.)
Sergio Ramos, Ander Herrera, ill. Dani Carvajal, Nacho, Marco Asensio, Isco, Lucas Vázquez (Spanyolország)
Julian Draxler, Thilo Kehrer, ill. Toni Kroos (Németország)

68. perc
Rodrygo jobb oldali beadását Hakimi mellel teszi haza két méterről, Paredes előtte megtaposta Benzema lábát.


66. perc Vázquez megindul, Marquinhos szereli nagy nehezen az ötösön Benzemát.

66. perc Lucas Vázquez be, Carvajal le.

65. perc
Nacho bal oldali beadása szögletre megy Hakimiről. Modric beadását kiüti Donnarumma, Carvajal 28 méteres lövése rossz. Militao ollózott kapura Rodrygo fejese után, de les.

63. perc MELLÉ, Rodrygo jobbról csodásan ad középre, Benzema hétről a bal alsó mellé fejel, milliméterekkel!

A VAR szerint nem volt lökés.

61. PERC EGYENLÍT A REAL, Vinícius balról jobbal középre ad, KARIM BENZEMA jobbal hatról, középről a kapu közepébe lő, laposan. Előtte Benzema odalépett Donnarummának egy hazaadás után, az olasz kapus passzolt a bal sarok elől Viníciushoz, estében. 1–1!

60. perc Daniel Carvajal ellöki Mbappét, sárga lap. Militaót kell ápolni közben, összerúgott Neymarral.

57. perc Rodrygo és Éduardo Camavinga be, Asensio és Kroos le. Nagyon nem ment nekik. Mbappét ápolják közben, rosszul esett Alaba szerelése után.

57. perc Modric beadását Asensio átlépi, az így éppen jó Kimpembének.

56. perc Messi emel az ötös és Mbappé elé, aki ballal lőne, de Alaba érkezik egy csodás beadással.

55. perc Alaba beadása kapuscsemege. Rodrygo melegít.

A Paris Saint-Germain utóbbi 4 idegenbeli BL-meccsén nyeretlen, két iksszel.

55. perc Benzema passzát Vinícius jobbal 16-ról Donnarumma elé rúgja, gyengén, Kimpembe is beleért még.

54. perc
Hakimi labdát szerez, pazarul passzol Mbappé elé, aki leülteti a kapust, és a hálóba lő, de les.

51. perc Modric passzol ismét Asensio elé, Marquinhos odalép, szöglet. Kroos beadja, rossz, Valverde kapura lő jobbal 28-ról, kapásból, Paredes blokkol.

47. perc Asensio az ötösön Modric emelésével, de elesik, majd szereli őt Marquinhos.

46. PERC FOLYTATJUK!



2017 óta ez a BL legtermelékenyebb duója


A Real az előző 16 hazai kupameccsén 25 gólt kapott.


Első mesterhármasát 2007 márciusában a Camp Nouban, a másodikat hét évvel később a Bernabéuban szerezte a királyi gárda ellen, de volt olyan párharc a spanyol Szuperkupában, amikor az összesítésben 5–4-re megnyert párharcban három gól és két gólpassz fűződött a nevéhez. A szép emlékekből ugyanakkor nem lehet megélni, és amióta Lionel Messi távozott Spanyolországból, egyre kevesebbet villog.

Lionel Messi – bár már több mint fél éve elhagyta a Barcelonát, a sors ismét az útjába sodorta a Real Madridot. A hétszeres aranylabdás argentin klasszis kevés ellenfelet ismer jobban, hiszen profi pályafutása során eddig 46 alkalommal nézett farkasszemet a madridi együttessel, és a találkozók 42 százalékán, tizenkilencszer hagyhatta el győztesen a pályát. A legemlékezetesebb összecsapásokat nehéz lenne felsorolni.

„Lionel Messi nem lesz képes nyomot hagyni a PSG történelmében – fogalmazott meg sarkos véleményt Jérome Rothen, a párizsiak korábbi futballistája a Marcának. – Egyáltalán nem kötődik a klubhoz. A szíve továbbra is a Barcelonához húzza, ha szabadnapjai vannak, odautazik a családjával. A PSG csak egy állomás, ahol két évig elüti az időt. Hiába a történelem egyik legnagyobb futballistája, a lábai már nem olyanok, mint régen. Képtelen azon a szinten teljesíteni, mint korábban, más típusú játékosok veszik körül, ráadásul beilleszkedési problémákkal is küzd. Biztos vagyok benne, hogy ha egyszer elmegy a klubtól, senki sem emlegeti a PSG legjobbjai között.”
A Real a legutóbbi 15 hazai kupamérkőzéséből mindössze hetet nyert meg (három döntetlen és öt vereség).

E párharc legjobb góllövői
Cristiano Ronaldo 3
Kylian Mbappé 3
Emilio Butragueno 2
Iván Zamorano 2
David Ginola 2

45+3. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45+2. perc Neymart szereli az ötösön Militao, Mbappé beadását kapura fejeli négy méterről Paredes, de balra ledőlve fogja a labdát Courtois.

Két perc a ráadás.

45. perc
Mbappé technikás beadását nem lövi el jobbal 13-ról Messi, cselez, szereli Militao. Alighanem les volt egyébként.

44. perc Vinícius Júnior kap sárga lapot reklamálásért. Nacho megrúgta Hakimit, ő is sárga lapot kapott.

A Paris Saint-Germain csak egyszer nyert Spanyolországban előző 8 ilyen meccsén, a Barcelona ellen.

42. perc
Neymar sarkazását Messi ballal 13-ról Carvajalba rúgja.


Ne feledjük, nem számítanak az idegenbeli gólok.

39. PERC KYLIAN MBAPPÉ EZT NEM HAGYJA KI, kissé balról, 15 méterről jobbal a jobb alsóba lő. 0–1! Neymar zseniális passzt adott Verratti labdaszerzése után a saját térfeléről, Alaba csak hátrált, ami nem előny utolsó védőként...

Benzema: 14 meccs a PSG ellen, 3 góllal és 1 gólpasszal.

37. perc Kroos ad be a jobb oldalról jobbal, Benzema hétről, Danilo és Maruinhos mellől a bal alsó mellé fejeli a labdát.

A Paris Saint-Germain 3-szor kiesett az előző 8 olyan alkalommal, amikor megnyerte a BL-párharc első felvonását.

35. perc
Valverde jobb oldali beadását Marquinhos mellől, tízről a jobb felsőbe fejelné Benzema, de odaér Donnarumma. Megvan a termete az ilyesmihez az olasz kapusnak...

Fotó: AFP
Fotó: AFP


34. perc MEGÚSSZA A REAL?
Mendes bal oldali beadása után Mbappé a kapuba lő közelről, de les. A VAR szerint is az volt.

32. perc Hakimi odalép Nachónak, ápolás.

Messi már 720 perce gólképtelen a Real ellen.

31. perc NINCS BENT, Neymar passzát Messi a bal alsó mellé emeli ballal, három méterről, éles szögből.

Mbappé előző 13 BL-meccsén 13 gólt lőtt, 5 gólpassz mellett.

27. perc
Marquinhos nem figyel, de Alaba bal oldali beadása elkerüli Benzemát, felszabadít az ötösön Mendes.

Ha ők kezdtek, mindig nyert a Real...


25. perc Carvajal megy el a jobb szélen, a beadása rossz, de mindegy: les.

24. perc NINCS BENT, Modric elesik Messi és a 16-os előtt, Benzema a bal felső sarokba nyesné a labdát kissé balról, 18 méterről, de Donnarumma hatalmas vetődéssel szögletre menti a labdát!

21. perc Neymar lő ballal a bal alsó felé kissé jobbról, 16 méterről, Militao lába között, de Courtois vetődve fogja a labdát.

A Real Madrid 9-szer kiesett az előző 10 olyan alkalommal, amikor elbukta a párharc első meccsét, kivétel a VfL Wolfsburg volt, 2016-ban.


17. perc
Valverde szereli a balon Mbappét könnyedén, Benzema sarkaz, Asensiót szereli Mendes. Bele is sérül.

16. perc Asensio labdát szerez, megindul, de a felezőnél szereli őt Verratti egy parádés becsúszással.


15. perc
Mendes bal oldali beadását szögletre rúgja Modric, majd szereli Mbappét Neymar beadása után.

13. perc ZICCER, de Mbappé ballal a kapusba lövi a labdát az ötös bal sarkáról! Neymar majdnem újabb gólpasszt adott.

Neymar: 34 BL-meccs a PSG-ben, 20 góllal és 13 gólpasszal. De előző 9 meccsén 1 gólpasszig jutott, igaz, azt a Real ellen osztotta ki.

12. perc Hakimi ellöki Viníciust, tovább. Kroos szereli Neymart, körömpasszát Carvajal jobbal a jobb sarok mellé rúgja, 21-ről, középről. Jócskán.

Benzema 12 gólt lőtt előző 11 hazai BL-meccsén, a sorozatban 64 gólnál tart. Cristiano Ronaldo 105-tel, Raúl 66-tal zárt.

Benzema ma 500. alkalommal kezd a Realban, légiósok közül csak Roberto Carlos (524) jutott messzebb.

7. perc Leandro Paredes kapott sárga lapot. Főként reklamálásért, a jelek szerint.

7. perc Vinícius cselei után Benzema lő ballal 17-ről, blokkolja őt Messi, kontra, Mbappé lő ballal balról, 10-ről éles szögből kapura, Courtois vetődve fogja a labdát a túlsó alsó sarok előtt.

6. perc Kroos beadását kifejeli az ötösről Benzema elől Verratti.

5. perc Viníciuson hatalmasat lök Danilo, szabadrúgás, hat párizsi veszi körbe a játékvezetőt, mintha 11-es lett volna, és piros lap. Hangulat...

4. perc Vinícius bal oldali, ballábas beadását Asensio kapásból, ballal az előtte álló Mendesbe rúgja kissé jobbról, 13 méterről.

3. perc Messi beadása Courtois-é, Asensio indítása Danilóé.

2. perc Kroos és Militao összefut, ápolás. A védő húzta a röviebbet.

1. perc Carvajal jobb oldali, lapos beadását elvéti a 16-oson belül Asensio, háttal állt a beadásnak.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak tiszta fehérben, a vendégek tiszta kékben.

Csak szerényen... Mi vagyunk Európa királyai – hirdetik a hazai drukkerek.


Tető alatt – Somogyi Zsolt jegyzete.

(Ki)menő kollekció – Deák Zsigmond jegyzete

(Fotó: AFP)
(Fotó: AFP)

Egy kis örökmérleg:
11 mérkőzés, 4 francia és 4 spanyol sikerrel, 15, ill. 13 rúgott góllal.


JÖTTEK-MENTEK!
A Real Madridtól a PSG-hez:

2021, Sergio Ramos, ingyen
2019, Keylor Navas, 15 000 000 euró
2016, Jesé, 25 000 000
2000, Nicolas Anelka, 34 500 000
A PSG-től a Real Madridhoz:
2019, Alphonse Areola, 2 000 000

Eltiltott: Casemiro és Ferland Mendy a hazaiaktól.

A hazaiaktól nincs sérült, a vendégektől Leandro Paredes, Mbappé és Asraf Hakimi is felépült kisebb sérüléséből, Sergio Ramos maródi.


AJÁNLÓ. „A mérkőzés előtt mondtam Szonnak, hogy Puskás-díjasként azért illene gólt szereznie a Puskás Arénában. Örülök, hogy hallgatott rám.”

HA MÁR PUSKÁS FERENC...

A 2011-ben kezdődött hagyomány a tavalyi covidszünet után folytatódott: a 11. alkalommal is megmérkőztek a Real-ifikkel a Puskás Akadémia végzősei a madridiak tavaszi BL-nyokcaddöntője előtt. Az U17-es Real Madrid pedig a 14. Puskás–Suzuki-kupa résztvevője lesz Felcsúton Pünkösdkor, ugyancsak hagyományosan.

U19-es felkészülési mérkőzés:
Real Madrid-Puskàs Akadémia 0-0

HA MÁR REAL... (II.)

„Ciao Puskas, Grande Coco (ez Lamela beceneve – a szerk.). Nagyon boldog vagyok, hogy visszatérsz játszani. Hiányoltunk, és a Sevillának szüksége van rád a szezon hátrelévő részében. Remélem, hogy teljes intenzitással futballozhatsz újra. Tudod, hogy mindannyian melletted állunk.”


Különleges videót posztolt a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Sevilla Twitter-csatornája. Ezen a Romát irányító José Mourinho szerepel, amint köszönti a hosszú sérülés után a visszatérésre készülő Erik Lamelát. Az argentin válogatott, aki megnyerte a 2021-es Puskás-díjat, korábban Mourinho játékosa volt a Tottenhammél, de tavaly óta a Sevillát erősíti.

HA MÁR REAL...

Az első mérkőzésen Kylian Mbappé 94. percben szerzett góljával nyert a PSG. A Real Madrid az elveszített találkozó óta három mérkőzést játszott le a La Ligában, az Alavés, a Rayo Vallecano és a Real Sociedad ellen is nyert, összesen nyolc gólt szerzett, s csupán egye kapott. A párizsi csapat ugyanakkor csak a St. Étienne elleni hazai bajnokiján győzött, idegenben a Nantes-tól és szombaton a Nice-től is vereséget szenvedett, vagyis nincs csúcsformában.

Real Madrid–Paris SG 2015 (BL-csoportkör): 1–0, 0–0, 2018 (BL-nyolcaddöntő): 3–1, 2–1, 2019 (BL-csoportkör): 2–2, 0–3, 2022: 0–1

PSG: Mbappé elárulta, akad egy cél, amely maradásra bírhatja.

Nemcsak az újságírókat, a szurkolókat is folyamatosan foglalkoztatja, hogy hogy alakul a jövője, Luka Modric, a madridiak aranylabdás középpályása azonban egyelőre a BL-találkozóra összpontosít. „Őszinte leszek, nem beszéltünk Kylian Mbappé sérüléséről és arról, hogy játszhat-e, inkább magunkkal foglalkoztunk – idézte a Marca a horvát labdarúgót. – Annak nyilván örülnék, ha a jövőben együtt futballozhatnánk, meglátjuk, mi lesz. Ami a szerdai meccset illeti, rengeteget számíthat, hogy hazai pályán játszhatunk. Sok ehhez hasonló összecsapáson vagyunk már túl, és tudjuk, hogy ilyenkor, a nehéz pillanatokban rengeteget számít szurkolóink támogatása. Casemiro eltiltása érzékenyen érint minket, mert nagyon fontos láncszeme a csapatnak, de bárki játszik majd helyette, biztosan megoldja a feladatot. A legfontosabb, hogy karakteresen és kellő agresszivitással futballozzunk. Mindkét csapaton óriási lesz a nyomás. Mi a sorozat legeredményesebb klubjaként lépünk pályára, a PSG pedig nagyon régóta szeretné megnyerni a Bajnokok Ligáját.”

JÁTSZHAT-E KYLIAN MBAPPÉ? Hétfő délután óta ez volt a Real Madrid–Paris Saint-Germain mérkőzés egyik kulcskérdése. Bár az kérdés most is, hogy végig tudja-e játszani az összecsapást. Az ő személye nem csak azért érdekes, mert a párizsi mérkőzésen győztes gólt szerzett és a találkozó legjobbja volt, hanem azért is, mert a nyári átigazolási piac egyik legfőbb kérdése, hogy a nyáron a Real Madridhoz igazol vagy marad a PSG-ben? A jelenlegi szerződése az idény végén lejár, de a párizsiak állítólag minden követ megmozgatnak azért, hogy maradásra bírják. A döntését állítólag az is befolyásolhatja, hogy melyik csapat jut tovább szerda este a nyolc közé, ami még izgalmasabbá teszi a csatát.

Érdekesség, hogy ebben az idényben még nem lépett pályára a BL-ben, legutóbb a madridiak futballistájaként szerepelt a sorozatban, tavaly májusban, a Chelsea elleni elődöntőben.

Ennek ellenére a saját kérésére elutazott a csapattal, mert ez neki sem átlagos összecsapás. A világ- és Európa-bajnok védő tehát ott lesz a stadionban, és ha a PSG továbbjut, a folytatásban vélhetően lehetőséget kap majd.

Először léphetett volna pályára a Santiago Bernabéu Stadionban Sergio Ramos azóta, hogy tavaly nyáron, tizenhat év után távozott a Real Madridtól. A szerdai mérkőzés egyik különlegessége lett volna, ha játszhat, ám még nincs tökéletes állapotban, ezért Mauricio Pochettino vezetőedző nem nevezte.

Hétfőn rúgást kapott a lábára, s emiatt a L’Équipe szerint kérdésessé vált a Real Madrid elleni játéka Kylian Mbappénak. Bár a játékos állapotáról a Paris Saint-Germain hétfőn csak annyit közölt, orvosi vizsgálatok várnak rá, most a Yahoo! kiszúrta, a 23 éves csatárt nevezte a szerdai találkozóra Mauricio Pochettino, amiből arra lehet következtetni, olyan nagy baja nem történhetett a játékosnak.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A PSG–REAL MADRID MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik