Benzema és Asensio betalált, kétgólos előnyben a Real Madrid!

Vágólapra másolva!
2023.04.12. 20:50
null
Fotó: Getty Images
A Real Madrid 2–0-ra legyőzte odahaza a Chelsea-t a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, a párharc első felvonásán.

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

REAL MADRID (spanyol)–CHELSEA (angol) 2–0 (1–0)
Madrid, Santiago Bernabéu Stadion, 63 142 néző. Vezette: Letexier (francia)
REAL MADRID: Courtois – Carvajal, Alaba, Éder Militao, Camavinga (Rüdiger, 70.) – Modric (Ceballos, 81.), Kroos (Tchouaméni, 84.), Valverde – Rodrygo (Asensio, 70.), Benzema, Vinícius Júnior. Vezetőedző: Carlo Ancelotti
CHELSEA:
Kepa – W. Fofana, Thiago Silva (Mount, 76.), Koulibaly (Cucurella, 55.) – R. James, Enzo Fernández, Kanté (Gallagher, 76.), Kovacic, Chilwell – Sterling (Havertz, 65.), Joao Félix (T. Chalobah, 65.). Menedzser: Frank Lampard
Gólszerző:
Benzema (21.), Asensio (74.)
Kiállítva:
Chilwell (59.)
Visszavágó: április 18.

ÖSSZEFOGLALÓ

A Santiago Bernabéu gyepén két olyan csapat feszült egymásnak, amely nem fut álomszerű idényt hazája bajnokságában. Míg a Real Madrid 13 pontos hátrányban van a tabella élén álló Barcelonával szemben (igaz, a Király-kupa elődöntőjében a blancóknak sikerült búcsúztatniuk katalán riválisukat), addig a Chelsea már a harmadik edzőjét fogyasztja az idény végéig tűzoltónak kinevezett klubikon, Frank Lampard személyében – a szeretett klubja kispadján egyszer már megbukott szakember Graham Pottert váltotta, aki a maga részéről a Dinamo Zagreb elleni zakó után menesztett Thomas Tuchel helyére érkezett.

A londoni „kékeknek” nem volt jó előjel a Wolves elleni hétvégi zakó – ez a második Lampard-éra első meccse –, de már a második percben megszerezhették volna a vezetést a spanyol fővárosban. Egy madridi labdavesztést kihasználva kontrázott a Chelsea, és Joao Félix gyakorlatilag egyedül robogott a hazai kapu felé, Courtois azonban bravúros védéssel hiúsította meg az angol gólt.

A kezdeti londoni rohamok után összekapta magát Carlo Ancelotti együttese, főleg Vinícius volt elemében. A fiatal brazil a 20. percben Carvajal beadását karatézta a kapu irányába, Kepa bravúrral védett, de pont Karim Benzema elé tenyerelte a labdát, a francia meg az üresen tátongó kapuba passzolta a kipattanót. Benzema 20. találatát szerezte angol ellenfél ellen a Bajnokok Ligájában. 1–0

A gól után szinte azonnal egyenlíthetett volna a Chelsea, de Courtois Sterling helyzeténél is verhetetlennek bizonyult. Néhány perccel később Vinícius is gólt szerezhetett volna, ám éles szögből hiába pöccintette el Kepa mellett a labdát, Thiago Silva megszelídítette azt, így a baszk kapus begyűjthette. A folytatásban többször volt lehetősége a gólszerzésre a királyi gárdának, Kepának ezeknél már könnyebb dolga volt.

A fordulás után az első lehetőséget a Real jegyezte (Modric tekerése zúgott el a kapu fölött), majd Koulibaly kidőlésével érzékeny veszteség érte a Chelsea-t. Lampard gondjai tovább fokozódtak, amikor fél órával a meccs vége előtt Chilwell gólhelyzetben lerántotta Rodrygót, így jogosan kapott azonnali piros lapot.

A madridi emberelőny negyedóra alatt szült újabb gólt: a csereként beálló Marco Asensio alig három perce volt a pályán, amikor gyors szögletvariáció után kilőtte a jobb alsót 16 méterről. 2–0

A ráadásban Mount szépíthetett volna, Rüdiger azonban kiváló ütemben blokkolt – a Chelsea-nak csak az első félidőben voltak nagyobb lehetőségei, a Real Madrid megérdemelten nyert. A visszavágót jövő hét kedden rendezik meg a Stamford Bridge-en.

PERCRŐL PERCRE



90+6. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+3. perc RÜDIGER! Havertz balról jövő lapos beadása után Mount lő ballal az ötös bal sarka elől kapura, de blokkol a volt chelsa-s védő bevetődve!

90+2. perc Alaba bal oldali beadását Kepa éppen Benzema elé üti, Benzema hétről a léc fölé fejeli a labdát!

Öt perc a ráadás.

90. perc Ancelotti dekázgat ballal és jobbal, térddel is. Jutalomjáték.

88. perc Dani Carvajal lerántja idegi alapon a jobb szélen Cuccurellát, sárga lap. Mateo Kovacic kap utólag sárga lapot, Carvajalt rúgta meg.

Mr. BL rekorder lett! A legtöbb meccs a sorozatban játékosként és edzőként:
215 Ancelotti (21+194)
214 Sir Alex Ferguson (0+214)
210 Pepe Guardiola (49+161)
208 Arsene Wenger (0+208)

84. perc Aurélien Tchouaméni váltja Kroost.

83. perc Éder Militao kap sárga lapot Cuccurella fellökéséért.

81. perc Dani Ceballos be, Mordic le.

78. perc Kissé jobbról ballal Asensio a bal alsó mellé lő, 17-ről.

75. perc Conor Gallagher be, Kanté elfáradt, Mason Mount be, Silva le. Négy védővel az angolok, kvázi csatár nélkül.

9 gól a BL-ben csereként beállva, rekord!


74. PERC ITT A GÓL, a Kroos indította Vinícius bal oldali beadását most nem éri el Cuccurella, MARCO ASENSIO ballal a jobb alsóba lő 17 méterről, picit balról. Kepa vetődik, de csak beleérni tud: 2–0!

73. perc Vinícius bal oldali beadását elrúgja Asensio elől Cuccurella.

71. perc Camavinga és Rodrygo le, Antonio Rüdiger és Marco Asensio be. Alaba a védelem bal oldalán.

A legtöbb BL-meccs a Realban:
152 Casillas
132 Raúl
130 Benzema
12 Sergio Ramos

69. perc Kovacic labdát veszít, megindul Rodrygo, de szereli őt az ötös jobb sarkánál Chalobah, Kepa meg kivetődik a lecsorgóra.


65. perc Kai Havertz be, Sterlingnek nem ment ma, Félixet Trevor Chalobah váltja. Csatár helyett támadó (középpályás), ék helyett védelmi mindenes.

64. perc Vinícius megindul, Camavinga elé sarkaz, aki a 16-os bal sarka elől ballal a jobb felső fölé lő!

Az előző kiállított itt BL-meccsen Asensio volt, 2020-ban, előtte John Terry kapott piros lapot, még 2012-ben.

61. perc Kissé jobbról, 18-ról Alaba ballal a jobb alsóba lőne, de Kepa fogja magabiztosan a labdát.


59. perc PIROS LAP! Valverde passzol Rodrygóhoz, aki kapura tör, de Ben Chilwell lerántja őt a 16-os előtt. Nagy meggondolatlanság volt ez a bekktől...

58. perc Sterling megindul, kioszt egy kötőt, de belép elé Carvajal, és jön a kapus.

57. perc Valverde kap egyet Fernéndeztől, sárga lap nincs.

Rüdiger és Hazard mellett Courtois is volt chelsea-s. Kovacic pedig volt realos, lásd lentebb.

Fotó: Getty Images
Fotó: Getty Images



55. perc A spanyol Marc Cuccurella váltja, a volt barcelonás spíler.

Ancelotti anno bajnokságot és FA-kupát nyert a Chelsea-vel.

52. perc Koulibaly a földön, ápolást kér. Csere lesz.


50. perc FÖLÉ! Benzema passzát Modric kissé balról, 16 méterről jobbal centiméterekkel lő a bal felső fölé!

48. perc Kanté és Sterling hoz össze egy lövőhelyzetet Félixnek, aki Carvajal elől jobbal feladja Courtois-nak a labdát a 16-os bal sarkáról. Kontra, Rodrygo megindul, fejjel megtolja a labdát, de a 16-oson közbelép, és hazaad Coulibaly.

46. PERC CSERE NINCS, FOLYTATJUK!

Fotó: Getty Images
Fotó: Getty Images

54 százalékban volt a labda a Realnál, 10-szer lőtt kapura, 7-szer a kapu felületére, a másik oldalon ez az arány 4/2.

Eközben Milánóban...

E párharc legjobb góllövői
Karim Benzema 6
Peter Osgood 2
Timo Werner 2
Mason Mount 2

Weltfussball
Weltfussball


Az előző 18 BL-meccsén itt a Real csak négyszer kapott ki. Az Arsenal, Liverpool, City, Chelsea négyestől...

Benzema előző 11 gólját a BL-ben angol csapatok ellen szerezte. 2023-ban csak Haaland szerzett annyi gólt a topligás csapatokban, mint ő (18).


45+1. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45. perc Valverde labdát szerez, majd két csel után Fernández mellől, a 16-osról, kissé balról jobbal Kepa elé lő.

41. perc Vinícius bal oldali beadása igen rossz.

40. perc Modric jobb oldali, jobblábas beadását Alaba az ötösről a bal alsóba "hátalná", de balra vetődve fogja a labdát Kepa.


37. perc
James jobb oldali, lapos beadására kivetődik az ötösre Courtois. Kontra, Vinícius beadását elsodorják Benzema elől, de les.


36. perc Benzema 18-ről jobbal Kepa elé lő, aki ráfekszik magabiztosan a labdára.

33. perc Benzema remek passzát egy kiváló átvétel után az ötös jobb sarkáról Rodrygo jobbal Kepába pazarolja. Gyatrán. Kepa volt bilbaói, anno a Real is kacérkodott vele, de a londoniak 80 millió eurós ajánlatával nem versenyezhettek.

Benzemánál csak Messi nagyobb angolbosszantó a BL-ben


26. perc Vinícius ezt is kihagyja!
Kapura tör egyedül Camavinga passzából, elmegy Fofana mellett, de nem találja el jól a labdát az ötös bal sarkán jobbal, a visszafutó Silva ballal elrúgja a labdát a gólvonal elől.

Eközben Milánóban...

23. perc James jobb oldali beadását ballal kapura teszi Sterling, öt méterről, a bevetődő Militao elől, Courtois hatalmasat véd a bal sarok előtt! A labda megpattant még a becsúszó brazil védő fenekén is, de a kapus így is elérte a labdát.


GÓLVIDEÓ ITT!


20. VEZET A REAL MADRID! Vinícius az ötösről ballal kapura tessékeli Carvajal középről érkező, jobblábas emelését, Kepa balra elvetődve nagyot véd, ám éppen KARIM BENZEMA elé tolja a labdát, aki ballal egy lépésről az üres kapuba lő. 1–0!

16. perc Valverde jobbal a léc fölé lő kissé jobbról, 24-ről, előtte Vinícius hatalmasat esett a 16-oson belül, de ez nem ért 11-est. A VAR szerint sem.

11. perc Vinícius passza után balról, hat méterről, éles szögből Benzema ballal kapura lő, jobbra vetődve véd Kepa.

7. perc Eduardo Camavinga felrúgja a 16-os jobb sarka előtt Sterlinget, sárga lap.

5. perc Wesley Fofana kap sárgát Vinícius fellökéséért. A hazaiaktól senkinek sincs sárga lapja, az angoloktól Kepa, Thiago Silva, Fernández, Gallagher, James, Koulibaly és Midrik "veszélyeztetett".

4. perc Most Kanté indul meg, balra passzol Félixnek, aki ballal középre ad, de ment Sterling elől Militao az ötösön.

2. perc Alaba és Militao nem nem figyel Kanté mesteri passza után, Félix jobbal tízről kapura lő, de éppen Courtois-t találja el!

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak tiszta fehérben, a vendégek tiszta kékben.


Eközben Milánóban...

A Real az előző három angol ellenfelét kiütötte tavasszal a BL-ből.

Újra együtt... (Fotó: AFP)
Újra együtt... (Fotó: AFP)

Hat meccs a Real ellen, se kanadai pont, se siker


Egy kis örökmérleg: 7 mérkőzés, 1 spanyol és 4 angol sikerrel, 8, ill. 11 rúgott góllal.

JÖTTEK-MENTEK!
A Real Madridtól a Chelsea-hez:

2019, Mateo Kovacic, kölcsön után végleg, 45 000 000 euró
2017, Álvaro Morata, 66 000 000
2003, Claude Makélélé, 20 000 000
2003, Geremi, 10 000 000
A Chelsea-ről a Real Madridhoz:
2022, Antonio Rüdiger, ingyen
2019, Eden Hazard, 115 000 000
2018, Thibaut Courtois, 35 000 000
2012, Michael Essien, k.
2010, Ricardo Carvalho, 8 000 000
2007, Arjen Robben, 35 000 000

Eltiltott nincs.

Pierre-Emerick Aubameyang, Noni Madueke, Benoit Badiashile és David Datro Fofana nincs benevezve a BL-re.

A hazaiaktól Ferland Mendy sérült, a vendégektől Thigo Silva, César Azpilicueta, Raheem Sterling, Mason Mount és Armando Broja maródi.


„Szomorú vagyok a Chelsea mostani szereplése miatt (jelenleg a 11. helyen áll, és már kiesett az FA-kupából és a Ligakupából is – a szerk.) – mondta Ancelotti. – Fantasztikus emlékeim vannak a klubról, az ott dolgozókról. Természetesen drukkolok a csapatnak, mert két igazán szép évet töltöttem el ott. Hogy visszatérek-e? Nem, és remélem, hogy Frank Lampard jó munkát végez velük.”

A keddi sajtótájékoztatón megkérdezték Carlo Ancelottit, a madridiak vezetőedzőjét, hogyan emlékszik vissza az angoloknál eltöltött időszakára – Ancelotti 2009 és 2011 között volt a csapat menedzsere.

Ami a Chelsea-t illeti, a vezetőség április 2-án megköszönte Graham Potter menedzser munkáját, és a klub legendáját, Frank Lampardot nevezte ki a helyére. A 44 éves szakvezető 2019 júliusa és 2021 januárja között már dolgozott a Chelsea menedzsereként, akkor 84 mérkőzésen 44 győzelmet, 15 döntetlent és 25 vereséget számlált, most az idény végéig írt alá. Nem Frank Lampard az egyetlen visszatérő, N'Golo Kanténak talán még jobban örülnek a londoni szurkolók. A francia középpályás tavaly nyáron combsérülést szenvedett, majd több mint kétszáz nap kihagyás után április elején visszatért. Szükség is lesz a 32 éves futballista jó játékára a Real Madrid ellen.


A CÍMVÉDŐ REAL MADRID a nyolc között a Chelsea-vel csap össze – ez már sorozatban a harmadik idény, hogy találkoznak a Bajnokok Ligájában. A 2020–2021-es évadban az elődöntőben mérkőztek meg, akkor az angolok 3–1-es összesítéssel jutottak tovább, 2021–2022-ben a madridiak Karim Benzema brillírozásának köszönhetően hosszabbításban, összesítésben 5–4-gyel ejtették ki a negyeddöntőben a londoniakat. S ha már a francia aranylabdás... A 35 esztendős csatárnak parádés a statisztikája az angol csapatok ellen a Bajnokok Ligájában, 25 mérkőzésen 19 gól és három gólpassz a mérlege, a Chelsea ellen négy találkozón öt gólt szerzett, az előző idényben négyszer talált be a londoniak elleni párharcban.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A REAL MADRID–CHELSEA MÉRKŐZÉS KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik