BL: „Nem tudom, mit gondoljak” – Giroud a csodagóljáról

Vágólapra másolva!
2021.02.24. 00:22
null
Thomas Tuchel elégedett volt csapatával (Fotó: AFP)
Mint ismert, a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében az Atlético Madrid Bukarestben 1–0-s vereséget szenvedett a Chelsea-től, a Lazio pedig hazai pályán 4–1-re kapott ki a Bayern Münchentől. A mérkőzéseket követően így értékeltek az edzők és a főszereplők az UEFA honlapjának.

A Chelsea Bukarestben 1–0-ra legyőzte az Atlético Madridot. A spanyol csapat vezetőedzője, Diego Simeone nem tört össze a vereségtől.

„Nem tudod megváltoztatni utólag, ami a meccsen történt, és ezért szeretjük a labdarúgást. Mi irányítottuk a játékot, de a labdaszerzéseinket követően nem voltunk elég szervezettek. Gyors futballt játszó csapattal találkoztunk, amelyet sikerült lefékeznünk. Azzal, hogy olyan támadóik vannak, mint Giroud, valóságos fegyverekkel rendelkeznek. A labdatartásunkra jobban kell összpontosítanunk, ezen dolgozni fogunk.”

A vendégek menedzsere, Thomas Tuchel csapata nagyszerű munkáját dicsérte

„Fantasztikus eredmény, fantasztikus gól. Igazán megérdemeltük ezt a sikert. Szerettük volna uralni az ellenfél térfelét is, koncentráltan, hibák nélkül futballozva, ügyelve minden egyes kontratámadási kísérletre. Nagyon fegyelmezetten játszottunk. Ez a kemény munka és csapatteljesítmény a siker alapja.”

A mérkőzést a londoniak Olivier Giroud ollózós csodagóljával nyerték meg, a francia szerényen nyilatkozott találatáról.

„Nem tudom, hogy mit gondoljak a gólról, csak a lövésemre figyeltem, majd örömmel láttam, hogy az a kapuba vágódik.”

OLIVIER GIROUD PARÁDÉS GÓLJÁT IDE KATTINTVA TEKINTHETI MEG!

Giroud 2017-ben ezzel a csodagóllal nyerte meg a Puskás-díjat (átkattintás után a YouTube-on megnézhető)

A Bayern München 4–1-re nyert a Lazio otthonában. Az olasz gárda vezetőedzője, Simone Inzaghi szerint ha csapata védelme nem követ el két hatalmas hibát, akkor sem lett volna sokkal egyszerűbb a helyzete.

„A Bayern a klubvilágbajnok, minden bizonnyal a legjobb csapat az egész világon. Nem kellett volna a hibáinkkal megkönnyíteni a dolgukat.”

A vendégek mestere, Hans-Dieter Flick a mérkőzést követő sajtótájékoztatón elmondta, csapata megvalósította azt, amit eltervezett.

„Próbáltuk nyomás alá helyezni az ellenfelünket és hibákat kikényszeríteni belőlük. Ha elveszítettük a labdát, igyekeztünk minél gyorsabban visszaszerezni. Jól használtuk ki az első lehetőségünket, és megérdemelt győzelmet arattunk.”

Az első gólt szerzőRobert Lewandowskiremekül érezte magát a pályán.

„Mindig nagyszerű az az este, amelyen négy gólt szerez a csapat. Nekem nem volt sok helyzetem, de igyekeztem mindig megfelelően helyezkedni. Mindent összevetve: a korai gólunk nagyon fontos pillanat volt.”

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
ATLÉTICO MADRID (spanyol)–CHELSEA (angol) 0–1 (0–0)
Bukarest,
Nemzeti Aréna, zárt kapuk mögött. Vezette: Brych (német)
ATLÉTICO: Oblak – Szavics, Felipe, Hermoso (Vitolo, 84.) – M. Llorente, Koke, Saúl (Renan Lodi, 82.), Lemar – Á. Correa (Moussa Dembélé, 82.), Joao Félix (Torreira, 82.) – L. Suárez. Vezetőedző: Diego Simeone
CHELSEA: É. Mendy – Azpilicueta, Christensen, Rüdiger, M. Alonso – Mount (Zijes, 74.), Jorginho, Kovacic (Kanté, 74.) – Hudson-Odoi (R. James, 80.), Giroud (Havertz, 87.), Werner (Pulisic, 87.). Vezetőedző: Thomas Tuchel
Gólszerző: Giroud (71.)

A MÉRKŐZÉS ESEMÉNYEIRŐL ITT OLVASHAT BŐVEBBEN!

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

LAZIO (olasz)–BAYERN MÜNCHEN (német) 1–4(0–3)
Róma,
Olimpiai Stadion,zárt kapuk mögött.Vezette:Grinfeld (izraeli)
LAZIO:Reina – Patric (Hoedt, 53.), Icarbi, Musacchio (Lulic, 31.) – Lazzari, Milinkovics-Szavics (Cataldi, 81.), Lucas Leiva (Escalante, 53.), Luis Alberto (Akpa Akpro, 81.), Marusics – Immobile, J. Correa.Vezetőedző:Simone Inzaghi
BAYERN:Neuer – Süle, J. Boateng, Alaba, A. Davies – Kimmich, Musiala (Choupo-Moting, 89.) – L. Sané (B. Sarr, 89.), Goretzka (J. Martínez, 63.), Coman (L. Hernandez, 75.) – Lewandowski.Vezetőedző:Hans-Dieter Flick
Gólszerző:J. Correa (49.), ill. Lewandowski (9.), Musiala (24.), L. Sané (42.), Acerbi (47. – öngól)

A MÉRKŐZÉS ESEMÉNYEIRŐL ITT OLVASHAT BŐVEBBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik