BL: Materazzi Zidane-nak szorít, Benítezt nagyon leszólta

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.27. 21:32
null
A Zidane–Materazzi affért megörökítő szobor szállítás közben (Fotó: Reuters)
Marco Materazzi jó emlékeket őriz az őt lefejelő Zinédine Zidane-ról, ezért a labdarúgó Bajnokok Ligája szombati döntőjében a Real Madridnak szurkol.

 

A futballtörténelem egyik legemlékezetesebb jelenetét adta elő Zinédine Zidane és Marco Materazzi a 2006-os vb-döntőben, amikor a francia klasszis mellkason fejelte a neki beszóló olasz védőt, amiért piros lapot kapott. A finálét tizenegyesekkel a squadra azzurra nyerte meg, ezért Materazzinak nincs különösebb baja Zidane-nal – szép emlékek jutnak eszébe róla –, Rafa Benítezről viszont meglehetősen rossz véleménnyel van.

„Decemberben megmondtam, hogy ha a Real kirúgja Benítezt, akkor bejut a Bajnokok Ligája döntőjébe – nyilatkozta a korábbi olasz válogatott védő, aki 2010-ben az Internél volt Benítez játékosa. – Azt gondoltam, hogy a Realnak igazi edzőre van szüksége, de legalábbis olyanra, aki nem okoz további károkat. Zidane jó edző, nem okoz kárt, így a Madrid el is jutott ide. Azoknak szurkolok, akikről szép emlékeim vannak, nem pedig rosszak, ezért Zidane mellett állok, már csak azért is, mert Cholo elvette tőlem a bajnoki aranyat azon a május ötödikén.”

Materazzi arra célzott, hogy 2002 májusában a Cholóval, azaz a most az Atlético Madridot irányító Simeonéval felálló Lazio 4–2-re legyőzte az Intert a Serie A utolsó fordulójában, ezzel a Juventus ölébe hullott a bajnoki cím.

„Az Atlético remekül szervezett csapat, amely három éven belül másodszor játszhat BL-döntőt, a stílusa tehát egyértelműen hatásos – folytatta az Intert tíz éven át szolgáló Materazzi. – Hogy képes-e megnyerni Simeone a Bajnokok Ligáját, hogy azután az Interhez szerződjön? Nagyszerű edző, jó lenne itt látni őt, ám holnap nem neki szurkolok. Szoros meccsre számítok, a Real Madrid erősebb, amióta Zidane irányítja, és most már olyan futballt játszik, amit szeretek.”

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA
DÖNTŐ
(május 28., szombat)
20.45: Real Madrid–Atlético Madrid (Tv: M4 Sport, Sport1 – élőben az NSO-n!)
V: Mark Clattenburg (angol)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik