D. Á. 2020.07.31 22:16 Frissítve: 2020.07.31 22:29

BL: Játékosként és edzőként is csodálom Zidane-t – Guardiola

A Manchester City és a Real Madrid a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján találkozik egymással. Az angolok menedzsere, Pep Guardiola többször megküzdött karrierje során a királyiakkal, s elárulta, jobb edző lett Barcelonában a madridiak elleni el Clásicók miatt – olvasható a marca.com oldalán.

Pep Guardiola tiszteli a Real Madridot és Zinédine Zidane-t (Fotó: AFP)

 

A Manchester City az első mérkőzésen 2–1-re győzött a Santiago Bernabéuban, és a kiesés szélére sodorta Zinédine Zidane együttesét. A spanyol tréner játékosként és edzőként is sokat csatázott a Barcelona színeiben a Reallal, ennek ellenére óriási tisztelettel gondol a fővárosi gárdára.

„Minden téren nagyon erős csapatról van szó. Engem is jobb edzővé tettek a régi ütközetek – akár José Mourinho, akár Manuel Pellegrini Madridja ellen” – mondta Guardiola.

Guardiola a Real jelenlegi edzőjéről, Zinédine Zidane-ról is csak szépeket mondott.

„Legyenek jó vagy rossz idők, Zidane mindig jó a futballnak. Örülök, hogy jól alakulnak a dolgai, hiszen szeretem azokat az embereket, akiknek pozitív hatásuk van a futballra. Játékosként és edzőként is csodálom. Szívesen játszottam volna vele együtt” – fogalmazott a spanyol menedzser.

Guardiola egyelőre nem akar arra gondolni, milyen érzés lenne megnyernie a BL-t a Man. Cityvel.

„Arról kérdeznek, hogy hogyan fogom érezni magam, ha megnyerem azt, amit még nem sikerült. Nem tudok erre válaszolni. Az első, a második, a harmadik és a negyedik Manchester City-s évemben is a BL-győzelem volt a célom. Ha a csapatom a döntőben fog játszani, megpróbálom megnyerni, mint mindenki más. De ha nem győzünk, akkor megbuktam? Talán igen, de a próbálkozás a legfontosabb” – tette hozzá Guardiola.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) bízik abban, hogy a tervezett időpontban megrendezhetik a Real Madrid Manchester City elleni idegenbeli visszavágóját a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, annak ellenére, hogy a madridiak egyik játékosának pozitív lett a koronavírustesztje.

2020.12.28 19:31:11

Bajnokok Ligája BERTA MIHÁLY, CSILLAG PÉTER, PIETSCH TIBOR

Ferencvárosi BL-főtábla, Németh Krisztián mint Amerika Kapitány, és a mindenen túljutó Atalanta.

2020.11.25 16:39:52

Bajnokok Ligája KORMANIK ZSOLT

Sok vagy kevés a 16 ferencvárosi légiós? – egyebek mellett erre is keressük a választ összeállításunkban.

2020.12.23 23:19:00

Bajnokok Ligája DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A Két lányom között hét év a korkülönbség, a nagyobbnak annak idején a Barca és David Villa volt a kedvence, a kisebbnek viszont, aki mostanában nyiladozott rá szurkolóként a sportra, már a Fradi és Sigér Dávid!

2020.12.22 23:59:20

Bajnokok Ligája BABJÁK BENCE

Összeállításunkban a zöld-fehérek Bajnokok Ligája-szereplését elevenítettük fel.