BL: Guardiola szerint egyszer csak eljutnak az elődöntőig...

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2020.08.16. 00:20
null
Mindig egy hüvelykkel lemarad a City a BL-elődöntőről (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében már csak egy kérdés maradt: ki lesz az FC Barcelonát 8–2-re megsemmisítő Bayern München ellenfele a legjobb négy között? Nos, a válasz: a Manchester Cityt 3–1-re megverő Olympique Lyon. Nézzük, hogyan látta a mérkőzést néhány főszereplő!


„Nagyszerű a csapatunk, de egyszerűen most túl sokat hibáztunk, és évek óta mindig ez fordul elő velünk. Más évet írunk, de ugyanaz a helyzet. Az első félidő nem volt túl színvonalas, lassan kezdtük a mérkőzést, és nem volt sok helyzetünk. A szünet után már tényleg jól játszottunk, nyomás alá helyeztük az ellenfelet, sokkal többet támadtunk, mint általában; domináltuk a mérkőzést. Sokat kell még tanulnunk, nem voltunk elég jók a továbbjutáshoz” – nyilatkozta a Manchester City legjobbja, Kevin De Bruyne.

„Egy napon áttörik a gát, és eljutunk az elődöntőig – utalt a Manchester City menedzsere, Josep Guardiola az eléjük mostanában áthatolhatatlan falként emelkedő BL-negyeddöntőre. – Az első húsz-huszonöt percben megszenvedtünk azzal, hogy megtaláljuk a réseket a védelmükben. Úgy érzem, mi voltunk a jobbak, de ebben a sorozatban tökéletesnek kell lenni a sikerhez. Sok mindent jól csináltunk, de ez nem volt elég, a tizenhatosokon belül hibáztunk a kritikus pillanatokban. Raheem Sterling a hajrában kihagyott ziccere? Egy ilyen szituációban egyenlítened kell, és jön a hosszabbítás, de aztán megkaptuk a harmadik gólt, és ezzel vége is lett a mérkőzésnek. Amikor visszatérnek a játékosok a szünet után, lelket kell majd önteni beléjük, ez a csapat ugyanis megérdemli, hogy a mostaninál tovább jusson a BL-ben.”

„Nem mindennap játszik az ember negyeddöntőt a BL-ben, ma ezt tehettük a City ellen. Csapatként emlékezetes teljesítményt nyújtottunk ezen a mérkőzésen. A szerencse ránk mosolygott, nem rájuk. De hogy eljutottunk idáig, az nem a szerencse dolga, tavasszal nagyon keményen dolgoztunk az edzéseken, ez látszott is ezen a mérkőzésen, és az is, hogy tele vagyunk energiával, és készek vagyunk küzdeni egymásért. Megtérült a befektetett munka, de még van előttünk két mérkőzés” – mondta a City elleni három mérkőzésén négy gólt szerző Maxwel Cornet.

Rudi Garcia, a Lyon edzője érthető módon sokkal vidámabb volt. „Büszke vagyok a játékosaimra, hittünk magunkban. Tudtuk, hogy nem mi vagyunk a párharc esélyesei, és egy topcsapattal találkozunk. A sikerünk kulcsa a csapatszellem, mindenki dolgozott a másikért, és a cserék is sokat segítettek. Moussa Dembélé nagyon csalódott volt, hogy nem kezdett, de a mérkőzés előtt mondtam neki, hogy nagyon-nagyon fontos szerepe lesz, amikor majd pályára lép. A cserék döntöttek ma, éppen úgy, ahogyan az előző kör két mérkőzésén.”

A mester megölelte Maxwel Cornet-t, majd folytatta: „Tudtuk, hogy egy nullára mi vezetünk majd, hiszen itt van velünk Maxwel... Megnyertük a taktikai csatát, mesterien működött a játékrendszerünk. Még vannak előttünk mérkőzések, nem akármilyen akadályok tornyosulnak előttünk, de át lehet ezeket hágni.”

Megszólalt a Lyon elnöke, Jean-Michel Aulas is, aki szerint korábban is volt már ilyen jó a Lyon, de csak most sikerült áttörniük a lelki gátakat, annak pedig különösen örül, hogy egyik kedvence, a Juventus után a Real Madridot kiütő Cityt is legyőzték.

Moussa Dembélé elismerte, nem esett jól neki az, hogy csak a kispadon kezdett, de: „Megtettük, amit megígértünk, mindent beleadtunk. Megváltozott a Lyon szellemisége, már tudjuk, hogy mennyit érünk, hogy mennyire jók vagyunk. De azért attól óvakodnunk kell, hogy túl hamar túl magas polcra helyezzük magunkat!”.

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ
MANCHESTER CITY (angol)–LYON (francia)
1–3 (0–1)
Lisszabon, Estádio José Alvalade, zárt kapuk mögött. V: Makkelie (holland)
MAN. CITY:
Ederson – K. Walker, E. García, Laporte, Cancelo – Fernandinho (Mahrez, 56.), Rodri (D. Silva, 84.), Gündogan – De Bruyne, Sterling, Gabriel Jesus. Menedzser: Josep Guardiola
LYON: R. Lopes – Dubois (Tete, 74.), Denayer, Marcelo Filho, Marcal, Cornet – Caqueret, B. Guimaraes (Thiago Mendes, 70.), Aouar – Toko Ekambi (Reine-Adélaide, 87.) Depay (Moussa Dembélé, 75.). Vezetőedző: Rudi Garcia
Gólszerző: De Bruyne (69.), ill. Cornet (24.), Moussa Dembélé (79., 87.)

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik