BL, F-csoport: legyőzte a Lazio a Dortmundot, Szentpéterváron nyert a Bruges

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2020.10.20. 22:56
null
Sokáig úgy tűnt, döntetlennel zárul Zenit–FC Bruges a mérkőzés (Fotó: AFP)
A Bajnokok Ligája csoportkörének 1. fordulójában a Zenit az utolsó másodpercekben kapott góllal 2–1-re kikapott az FC Bruges-től, míg a Lazio hazai pályán 3–1-re megverte a Borussia Dortmundot.

LAZIO–BORUSSIA DORTMUND

Az F-csoport rangadóján a Lazio a Borusia Dortmundot fogadta, s a hazaiak hamar megszerezték a vezetést: egy dortmundi kirúgást követően nem sokkal Thomas Meunier adta el a labdát Joaquín Correának, aki remekül továbbtette azt a tizenhatoson érkező Ciro Immobilének, s a rómaiak csatára a kapuba lőtt (1–0).


Az első félidő feléig kellett válni a Lazio második góljáig: Luis Alberto szögletét Marwin Hitz a saját kapujába fejelte, öngól (2–0).


A Dortmund nem adta fel, több nagy helyzetet is kialakított, de a szépítés csak a második félidőben jött össze, ki más, mint Erling Haaland révén, aki Giovanni Reyna jobb oldali beadása után vágta a léc alá a labdát (2–1).

A német csapat egyenlítési esélyei azonban hamar elszálltak: öt perccel később Immobile tett remek labdát Jean-Daniel Akpa Akpro elé, aki közelről nem hibázott, és ezzel eldöntötte a találkozót (3–1).

ZENIT–FC BRUGES

33 év után találkozott újra tétmérkőzésen a Zenit és az FC Bruges, a két csapat szoros meccset játszott egymással. A második félidőben a vendégek egy hatalmas kapu előtti kavarodást követően Emmanuel Dennis révén szerezték meg a vezetést (0–1).

Örömük azonban csak 11 percig tarthatott: balszerencsés öngóllal egyenlítettek a hazaiak. A horvát Dejan Lovren távoli lövése után a labda a kapufáról a magyar felmenőkkel is rendelkező, amerikai Ethan Horváth hátáról a kapuba pattant (1–1).

Egészen a legvégéig úgy tűnt, marad a döntetlen, amikor a 4 perces hosszabbítás lejárta előtt nagyjából tíz másodperccel Ruud Vormer remekül passzolta be a labdát a tizenhatoson belül álló Charles De Ketelaere-nek, aki a kapuba vágta az FC Bruges győztes gólját (1–2).

A MÉRKŐZÉS GÓLJAI

BAJNOKOK LIGÁJA
F-CSOPORT
1. FORDULÓ
Zenit (orosz)–FC Bruges (belga) 1–2 (E. Horváth 74. – öngól, ill. Dennis 63., De Ketelaere 90+4.)
Lazio (olasz)–Borussia Dortmund (német) 3–1 (Immobile 6., Hitz 23. – öngól, Akpa Akpro 76., ill. Haaland 71.)

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Lazio 1 1 3–1 +2 3
2. FC Bruges 1 1 2–1 +1 3
3. Zenit 1 1 1–2 –1 0
4. Borussia Dortmund 1 1 1–3 –2 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik