K. Zs. 2020.08.06 16:03 Frissítve: 2020.08.06 17:10

BL, El: Magyarország felajánlotta stadionjait semleges helyszínnek

Magyarország egyike annak a négy országnak, amely felajánlotta az Európai Labdarúgó-szövetségnek, hogy szükség esetén stadionokat bocsát ama csapatok rendelkezésére, amelyeknek a koronavírus-járvány miatt semleges pályán kell megrendezniük mérkőzésüket az európai kupasorozatok (Bajnokok Ligája, Európa-liga) selejtezőjében.

A Puskás Aréna (Fotó: Mirkó István/Magyar Nemzet)

 

Az UEFA mai közleményében külön köszönetet mond négy ország, köztük Magyarország szövetségének, hogy biztosítják a BL- és El-selejtezők semleges helyszíneinek lehetőségét, ezzel járulva hozzá a sorozatok folytatásához – így szól az MLSZ csütörtök kora délutáni Twitter-üzenete.


 

Mint beszámoltunk róla, az UEFA szigorú járványügyi protokollt dolgozott ki annak érdekében, hogy a fertőzésveszély ellenére biztonságos körülmények között el lehessen kezdeni az európai kupasorozatok selejtezőit.

Az előírások értelmében előfordulhat, hogy a járványveszély miatti utazási korlátozások meghiúsítják egyes mérkőzések megrendezését az eredeti helyszíneken, semleges pályákra kényszerítve a csapatokat.

Erre az esetre ajánlotta fel segítségét (bizonyos stadionjait, illetve utazási folyosót) Magyarország, Lengyelország, Görögország és Ciprus – derül ki az UEFA csütörtöki beszámolójából.

Mint ismert, korábban a magyar szövetség az idei európai Szuperkupa-meccs megrendezésére sikeresen jelentkezett be, miután a Bajnokok Ligája rendhagyó nyolcas döntője – ugyancsak a járvány miatt –  Lisszabonba került. Eredetileg a Szuperkupa is Portugáliában, Portóban lett volna, de az UEFA döntése értelmében a budapesti Puskás Ferenc Arénában lesz szeptember 24-én.

Az 55 UEFA-tagállam képviselőinek részvételével megtartott videokonferencián szóba került a szeptemberi válogatott mérkőzések megrendezhetősége is. E téren további konzultációkra lesz szükség, amelyek során azt is vizsgálják majd, hogy a jelenlegi irányelv – legyenek zárt kapusak az NL-csoportmeccsek és az Eb-pótselejtezők – felülvizsgálható-e egyes, a regisztrált megbetegedések alapján kisebb fertőzésveszélynek kitett országokban.

A korosztályos viadalokról is tárgyaltak az illetékesek, és terítéken vannak olyan javaslatok, amelyek előterjesztői az ősszel esedékes összes tornát 2021 tavaszára halasztanák el.

2021.07.27 17:44:15

Bajnokok Ligája BABJÁK BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Idegenben is két góllal nyert a magyar bajnok, még két párharcot kell nyerni a BL-csoportkörért.

2021.07.20 23:09:43

Bajnokok Ligája SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. A scout területén is nagyot lépett előre a Fradi.

2021.07.20 19:12:05

Bajnokok Ligája Babják Bence (összefoglaló), Rusznák György (percről percre)

A Ferencváros jobban játszott a Vilniusnál, kár volt a végén Uzuni kihagyott tizenegyeséért.

2021.07.19 23:24:32

Bajnokok Ligája PIETSCH TIBOR

NS-VÉLEMÉNY. Nyugodt szívvel kijelenthetjük: a Ferencváros a favorit!