S. Á. 2020.08.05 16:56 Frissítve: 2020.08.05 17:25

UEFA: szigorú járványügyi protokollt adtak ki, kupacsapatainkat is érinti

Miután Európában több helyen emelkedni kezdett a regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) meglehetősen szigorú protokollt tett közzé, amely a magyar kupaindulókra, vagyis a Ferencvárosra, a Fehérvárra, a Puskás Akadémiára és a Budapest Honvédra is hatással lehet.

Fotó: AFP

 

A legfontosabb, hogy a Bajnokok Ligája, illetve az Európa-liga minden egyes selejtezőkörének sorsolása előtt negyvennyolc órával az adott klubnak jeleznie kell, ha az országban új beutazási korlátozásokat vezetnek be. Ellenkező eseten a csapat 3–0-val elveszíti a mérkőzést.

Ha később vezetnek be olyan korlátozást, amely alapján a vendégcsapat nem utazhat be az országba, akkor a hazai klubnak találnia kell egy semleges európai helyszínt, ahol lejátszhatják a mérkőzést.

Ugyanez érvényes akkor is, ha a vendégcsapat nem utazhat, tehát ha például a Granada a Celtic ellen játszik, de Skóciából nem lehet Spanyolországba utazni, akkor is a Granadának kell semleges helyszínt keresnie. Ha ez nem sikerül, akkor az ellenfél szintén automatikusan 3–0-val nyeri meg a meccset, de szélsőséges esetben még kizárásra is sor kerülhet.

Elképzelhető természetesen, hogy a futballisták mentesülnek a szabályozás alól, a helyzet azonban nem túl biztató.

Fontos hozzátenni, hogy az UEFA oldalán közzétett protokoll szerint, ha valamelyik csapatnál koronavírus-fertőzöttet regisztrálnak, de van tizenhárom bevethető, egészséges játékos (minimum egy kapussal), akkor a mérkőzést nem halasztják el – kivéve ha az ország szabályai szerint az egész csapatnak karanténba kell vonulnia.

A BL és az El következő selejtezőköreinek sorsolását augusztus 9-én és 10-én ejtik meg.

2020.09.23 23:20:36

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

2020.09.23 20:34:04

Bajnokok Ligája DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Ez tehát a külön(leges) tét a szokásos presztízs mellett.

2020.09.23 18:01:32

Bajnokok Ligája BORBOLA BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Két góllal is vezetett már a magyar bajnok, de fordítottak a norvégok, ám sem adta fel a Ferencváros.

2020.09.23 13:52:09

Bajnokok Ligája P. K.

KEZDÉS: 21.00. A norvégok védekezésben éppen Tokmac Nguen oldalán tűnnek a leggyengébbnek!