BL: Di Maríáék vagy Moratáék útját járja be James Rodríguez?

Vágólapra másolva!
2018.04.23. 20:46
null
James Rodríguez ezúttal a Real Madrid bukásáért küzd (Fotó: AFP)
James Rodríguez a Bayern München szezonjának legfontosabb meccsére készül – éppen korábbi klubja, a Real Madrid ellen. De vajon Fernando Morientesék vagy Ángel Di Maríáék útját követi?

 

A kolumbiai középpályás 2014-ben, vb-gólkirályként érkezett a királyi gárdához, de ott nem tudta befutni a remélt karriert – azért a két BL-, európai Szuperkupa- és klub-vb-győzelem, valamint egy bajnoki cím nem néz ki rosszul az eredményeknél –, tavaly nyáron pedig a Bayern Münchenhez érkezett kölcsönbe.

A bajnoki címet már megnyerő, a május 19-i kupadöntőbe bejutó német csapatnál újra régi fényében tündököl, 34 tétmeccsen hat gólnál és 12 gólpassznál jár.

James Rodríguez most arra készül, hogy a Real Madrid ellen továbbjutáshoz segítse együttesét, igaz, ez Ángel Di Maríának (PSG), valamint Sami Khedirának és Gonzalo Higuaínnak (Juventus) sem sikerült – mint egykori blancónak – a BL mostani kiírásában.

Vannak viszont példák a múltból a sikerekre is, a 2003–2004-es idényben például James Rodríguezhez hasonlóan Fernando Morientes is kölcsönbe távozott, a spanyol támadó pedig a Monacóval a negyeddöntőben találkozott a királyi gárdával. Az első meccsen a Real 0–1-ről 4–1-re fordított, de a 83. percben Morientes szépíteni tudott (4–2), a visszavágón pedig 3–1-re nyert a Monaco, így idegenben szerzett több góllal továbbjutott – és csak a döntőben kapott ki, 3–0-ra José Mourinho Portójától. A csatár a Real elleni visszavágón is betalált egyébiránt.

Álvaro Morata a Juventushoz távozott, méghozzá visszavásárlási opcióval, ezzel pedig később élt is a spanyol csapat. Bár ez aligha vigasztalta a királyi gárdát a 2014–2015-ös idényben, amikor az elődöntőben a torinói (2–1) és a madridi (1–1) meccsen is betalált, a második meccsen szerzett egyenlítő gólja pedig újra a Real bánatát jelentette.

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
KEDD
20.45:
Liverpool (angol)–Roma (olasz) (Tv: M4 Sport, Sport1)
SZERDA
20.45: Bayern München (német)–Real Madrid (spanyol) (Tv:M4 Sport, Sport2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik