BL: Benzemát választották meg az idény legjobb játékosának

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2022.05.31. 12:10
null
Karim Benzema (Fotó: AFP)
Az Európai Labdarúgó-szövetség a hivatalos honlapján kihirdette a nemrég véget ért Bajnokok Ligája-idény különdíjasait.

 

A 2021–2022-es évad álomcsapatába a döntőt megnyerő Real Madridból négy játékos (Thibaut Courtois, Luka Modric, Karim Benzema, Vinícius Júnior) került be, míg a finálé másik résztvevője, a Liverpool FC szintén négy futballistával (Trent Alexander-Arnold, Virgil van Dijk, Andrew Robertson, Fabinho) képviselteti magát. A tizenegy fős névsor Antonio Rüdigerrel (Chelsea), a Manchester Cityvel az elődöntőig jutó Kevin De Bruynével és a Paris Saint-Germaint erősítő Kylian Mbappéval teljes.

Az UEFA szakértői csoportja az idény legjobb fiatal játékosának Vinícius Júniort, a Real Madrid 21 éves támadóját látta. A brazil játékos 13 BL-meccsen összesen négy gólt szerzett és hat gólpasszt adott. A párizsi döntőben ő lőtte a mérkőzés egyetlen gólját.

A szezon legjobb játékosának járó díj Karim Benzemáé lett, aki 15 találatával a gólkirályi címet is kiérdemelte. A francia csatár rekordot jelentő tíz gólt szerzett a tavaszi, egyenes kieséses szakaszban. Utóbbi korábban csak Cristiano Ronaldónak sikerült (a 2017–2018-as kiírásban).


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik